fredag 17 augusti 2012

Mot Skellefteå/Vindurtävlingen!

I eftermiddag bär det iväg söderut, till metropolen Ragvaldsträsk och Vindurs hösttävling! Det blir samtidigt officiell invigning av nya "Lára-limousinen" som jag kan dra helt lagligt med min suveräna dragbil. (Dock bara lastvikt för en häst - ska ändra det när jag ordnat utökad B-behörighet.) Med min gamla transport blev totalvikten ynka 20 kg för hög - eftersom jag har för stark (alltså ironiskt nog FÖR bra) bil... Om inte Johan kunde vara med och köra (han har halva alfabetet på sitt körkort) blev det alltså att låna annan bil... Att dra gamla transporten med Johans bil, som lätt spinner loss i 70 km/h på alfalt (UTAN transport) är däremot hur lagligt som helst med B-kort... verkligen inte särskilt logiskt... Men, men, nu är det nya tider och nya möjligheter!!!

Lára och jag kommer dessutom att ha Eva med oss som hästskötare och moraliskt stöd i helgen - jättekul! Mindre kul är att flera andra Miduriter tvingats stryka sig från helgenstävling då deras hästar fått sår på mulen och i mungiporna... veterinär som tittade på dem igår tror att det är insekter som bitit dem. (Att det inte kan vara bett-relaterade problem visas av att även hästar som inte ridits på hela sommaren drabbats och att besvären i andra fall förvärrats när ridhästarna fått vila.)

Det är visst en hel del hästar som drabbats av detta nu - även en av veterinärens egna. Och vi har också haft MASSOR av någon sorts flygfän (vet ej vad de heter - ser ut som mellanting mellan flugor och bremsar) den senaste tiden... Måste vara någon sort som frodas extra i vädret vi haft...

Men förutom Lára och jag ska det i alla fall vara några fler Miduriter som kommer på tävlingen - så håll nu tummarna för oss i helgen!

(Förhoppningsvis kommer det uppdatering här också under helgen.)

1 kommentar:

Madde sa...

Lycka till nu Anna och kör hårt! Jag och Sussi kommer kanske och hejar på och tittar på finalerna på söndag :-)