fredag 22 januari 2010

Välisolerat!

Så här såg Feykir ut idag när han kom in från hagen. Jag är fortfarande lika fascinerad över att snön inte smälter på hästryggen! Tänk om vårat hus var lika bra isolerat som Feykir!

Idag blev det åter en relativt kort men intensiv ridtur. Jobbade med sidförande direkt när vi red ut från gården. Nere på bilvägen svängde jag vänster mot Avan. Och sedan var det pisk i rumpan, matte sitter på sin rumpa och TÖLT som gällde. Läste nyligen på ridsport.se om en övning för att lösgöra hästen på rakt spår. Man skulle rida rakt fram längs en av ridbanans kvartslinjer samtidigt som man omväxlande ställde hästen höger resp vänster. Det är ju precis så jag brukar göra när jag rider ut. Man skulle kunna säga att vägens mitt är min kvartslinje!

Precis som i tisdags höll jag ett högre tempo i tölten ända från början. Det verkar fungera bättre för oss att rida ökat tempo ifall vi gör så än om vi börjar långsamt. Förutom tölt hann vi med tre andra gångarter idag - ni får gissa vilka! ;-)

Så här mysig såg Feykirs mule ut när vi tog en liten andhämtningspaus på hemvägen! Vi töltade i flera utförsbackar idag - och det gick faktiskt riktigt, riktigt bra! Det är bara den där "lilla detaljen" att matte måste sitta på rumpan... men lyckas hon mot förmodan med det så fixar vi fyrtakt även om det lutar utför! Som ni ser på bilden ovan så red jag hem halvstången idag - och då kan inte Feykir "slita mig ur sadeln" på samma sätt utan jag klarar av att sitta emot. Vilket förståss är en förutsättning vid töltträningen! Jag tycker också att det verkar som att Feykir verkligen blivit starkare i bakbenen efter allt vårt galopparbete i djupsnö tidigare i vinter. Hoppas det inte bara är inbillning!

Avslutade ridturen med slutor i skritt - det gäller ju att hålla i nyårslöftet! 45 intensiva minuter blev det idag.

2 kommentarer:

svea-karin sa...

vilka härliga kort! :)

Anna sa...

TACK! Har ÄNTLIGEN en bra mobilkamera att fota med!

Fast perspektivet är väl inte det mest smickrande på den första... stackars Feykir ser ju ut som en tax! ;-)