söndag 24 januari 2010

Snabb tölt och lååååångsam tölt


Feykir i sin favoritposition ifall han måste stå i box - med dörren öppen så att han har fri sikt!
Eva hade en turridning idag och det råkade bli så att Feykir och jag red iväg samtidigt som dem. Och Feykir avslöjade sig verkligen! Vi brukar alltid börja ridturen med att sidföra i skritt för båda skänklarna, med riktigt mycket tvärning för att han verkligen ska få stretcha. Det går, men brukar gå lååångsamt, ett steg i taget nästan. Men nu ville han ju hinna med de andra så plötsligt kunde han vara riktigt rapp i steget. Hm... då förväntar jag mig lika snabba reaktioner nästa gång jag rider!

Nere på bilvägen red Eva till höger med sitt gäng och jag valde att rida till vänster. Feykir blev riktigt upprörd över att behöva lämna kompisarna och testade att stegra lite, men när matte sa bestämt "NEJ" och viftade lite med pisken så kom han snabbt på andra tankar och det blev inga mer protester.


De senaste gångerna har jag haft mycket tempo i tölten och jag inledde på det sättet idag också, samtidigt som jag ställde omväxlande höger-vänster med stora ledande tygeltag för att lösgöra. När Feykir var "igång" och verkligen tänkte framåt var det dags att rida låååångsam tölt igen. Red övergångar från samlad skritt över i tölt.


När vi vänt hemåt och ridit mycket slutor i skritt gjorde vi nytt försök med lååångsam tölt och Feykir var faktiskt jättedukig! Jobbade på med massor av bakben och trevlig form i riktig muskelbyggartölt! Red intervaller med ny igångsättning med jämna mellanrum, för att kunna behålla samlingen.


Uppför långa backen red vi vänster galopp och jag kunde göra ganska stora, ledande tygeltag på vänstertygeln utan att han förvandlades till järnspett. Det är ju bra att det funkar ute till att börja med! Om jag fortsätter "provocera" på det sättet när vi rider ute så borde det ju tillslut funka med i alla fall försiktiga kramningar på innertyglen på ridbanan!


Vi mötte några bilar idag - och varje gång passade jag på att rida sluta i skritt. Då hade Feykir så fullt upp med att hålla reda på sin kropp att han inte hade tid att ens fundera över bilarna. Bra! Red ännu mer slutor som avslutning på ridturen också. Så jag lyckades nog "böja igenom" honom riktigt bra idag!
Tillbaka i stallet stretchade vi dessutom med godis - jag vill ju på alla sätt försöka hålla honom mjuk i sidorna nu när jag åter rider på halvstången de dagar vi tölttränar.


Oj, oj, jag är verkligen inte i någon optimal form nu... Måste nog lägga mig och vila någon timme så att jag sedan orkar börja packa. TIDIGT på fredag morgon åker vi till värmen igen!!! Den här gången är det Aruba i Karibien som gäller! Åååååh, vad jag längtar! Hoppas att jag tack vare värmen ska kunna sova och sova och sova!!!

Inga kommentarer: