söndag 10 januari 2010

20 grader varmare än igår!!!

I går hade vi - 20 nästan hela dagen. Först på kvällen steg temperaturen aaaaningen till -18. Så ni kan ju gissa om jag gnuggade mig några extra gånger i ögonen i morse när termometern visade -0,9 grader??!!





När jag skriver detta pågår backup av materialet på hårddisken för fullt - så jag har mkt begränsad tillgång till bilder. Men "man tager vad man haver" heter det ju, så dagens inlägg får illustreras med ovanstående bild från en Atlikurs i våras. Trots att jag varken red kurs eller ens på ridbanan idag.

Vad som tyvärr dock stämmer ganska bra med bilden är Feykirs vikt... Efter dagens ridtur mätte jag honom med viktmåttbandet och kunde konstatera att han tyvärr är uppe i 360 kg igen... 090909 hade vi "all time low" på 330 kg. Då var han dock precis helklippt och nu är han i full vinterpäls, så jag tror inte att jag överdriver när jag uppskattar "pälsvikten" till 10 kg. Men det skulle ändå innebära att han lagt på sig 20 kg - varav det mesta förståss kommit sista månaden med fri tillgång på hö. Förhoppningsvis är han kanske lite extra uppsvälld just nu, efter några dygn med -30 då jag utgår ifrån att han ätit i prinicp oavbrutet. Så nååågot kilo kanske bara är proppfull mage och inte fett. Ska i alla fall höra med Eva om hon skulle ha möjlighet att hjälpa mig rida någon dag - han behöver verkligen röra på sig så mycket som möjligt!

Men, jag får ju inte glömma dagens ridtur! Hade turen att komma till stallet precis när Madde skulle rida Drifa och trots att hon redan var klar väntade hon på oss så att vi kunde få sällskap. När vi skrittade iväg konstaterade vi förundrat att vindarna t o m kändes ljumma idag! Vilken omställning! Vi red mot Alviksträsk och det blev mycket tölt. Jag red på halvstången för att orka sätta honom lite på rumpan och bitvis var Feykir trevlig i formen även om man inte med bästa vilja i värden kan kalla formen stabil...

I korsningen vid sjön stannade vi en stund och lät hästarna pusta ut. De var ganska flåsiga båda två - inte så konstigt när det plötsligt blivit så varmt! På hemvägen fick jag tyvärr mer i handen... men jag inser så här efteråt att jag borde fokuserat mycket mer på min sits så att jag inte hamnade i framvikt hela tiden...

Hästarna fick sträcka ut i trav som avslutning och sedan skrittade vi en ganska lång sträcka. Ändå flåsade båda två fortfarande när vi satt av utanför stallet. Vi stod kvar ute och pratade en stund och jag tror det var bra för hästarna, så hann de svalka sig lite innan de kom in i värmen i stallet.

Sedan åkte alltså viktmåttbandet fram... och det var ju MKT avslöjande! Så nu ska jag ringa Eva och höra om vi kan få lite motionshjälp framöver!

Inga kommentarer: