söndag 26 oktober 2008

Min fina tölthäst!!!

Efter gårdagens rejäla dos med både ljus- och ridterapi somnade jag strax efter 22 igår och sov hela natten ända till kl 07! Eftersom det var omställning till vintertid i natt motsvarade det egentligen kl 08 dessutom. Hann köra tvättmaskinen tre vändor och röja undan det mesta av packningen, innan kl 10! Man borde nog stiga upp tidigt på helgen lite oftare...

Såg på kurirens hemsida i går kväll att SHMI varnade för högt vattenstånd i natt p g a starka sydliga vindar. Det skulle kunna bli upp till 125 cm högre vattenstånd än normalt! Detta märkte jag när jag tog 10.30-färjan för att åka till stallet. Istället för att, som i vanliga fall köra nedför på rampen mot färjan var det uppförsbacke!!!

Det är verkligen lerigt och trist i hagarna så här års...f f a närmast grinden. Igår behövde jag bara ta några steg in i hagen - sedan kom Feykir när jag visslade och ropade. Idag var han däremot mer svårflörtad... Han är lite rolig, står där och glor på mig och verkar inte alls ha någon plan på att komma närmare. Men om jag går fem-sex meter in i hagen brukar han sedan komma mig till mötes. Det är som att han tycker att det ska vara någon slags rättvisa - att vi ska gå en bit var! Som tur var hade jag tagit gummistövlar på mig i alla fall när jag nu måste ut i leran.

Red ut i det härliga solskenet och bara njöt av min underbara häst! Idag orkade jag rida lite mer och han gick så bra! När vi töltade i långsamt tempo var takten inget problem alls och för det mesta fixade vi en trevlig form också! Det kändes som att jag hade kunnat rida precis hur länge som helst!!! Men å andra sidan ville jag inte rida längre än att jag orkade vara aktiv och rida BRA, vill ju behålla "Sylviaeffekten" i hästen så länge som möjligt! Därför vände jag hemåt igen när vi kom till sjön. Försökte samla ihop honom mer och det gick riktigt bra! Oj, vad det här är ROLIGT!!!

Sedan försökte jag mig på att höja tempot i tölten, men det gick inte riktigt lika bra... Jag har egentligen inte ridit ökat tempo i tölten sedan jag sålde Reykur och jag märker att jag blivit VÄLDIGT ringrostig på det området. Jag glömmer liksom bort att göra halvhalter - och då funkar det ju inte! När vi började närma oss stallet igen hann vi ikapp Sylvia som var ute med ett turgäng. När vi hade en hel flock "harar" framför oss blev det väldig fart på Feykir!

Vi var rejält svettiga båda två när vi om tillbaka till stallet. I hans fall var det verkligen inte konstigt, det var nämligen riktigt varmt idag och han har låtit pälsen våldsväxa medan jag varit borta. Det är nog redan dags att klippa honom en omgång till på halsen! Får se om jag hinner det på tisdagmorgon kanske. I morgon ska han i alla fall få ledigt, för matte ska träna i varmvattenbassängen.

Oj, vad jag längtar till tisdag när jag får rida igen!!!

Inga kommentarer: