tisdag 10 oktober 2023

Välgörande skogsbad!

Uppsittningspallen är mycket praktisk, men snygg är den inte direkt... det är ju däremot Hamingja!!!  

Idag på morgonen var jag till min läkare på vårdcentralen och hon förlängde min sjukskrivning på 100 % ytterligare en tid. Jag har ju bara hunnit få en första inledande behandling mot min PTSD och behandlingen på Smärtrehab har ju inte ens startat, så det känns bra att få fortsätta vara sjukskriven för att få optimala förutsättningar när jag nu tillslut ska få tillgång till rehabilitering! 

Utökad medicinering ska förhoppningsvis också påverka i positiv riktning! Än en gång uppmanade hon mig också att tillbringa MYCKET tid i naturen med Hamingja - för att maximera min återhämtning. Och man ska ju självklart göra som doktorn säger så på eftermiddagen gav Hamingja och jag oss ut för en välgörande dos "skogsbad"! 



Idag testade vi att rida "mitt emellan-vägen" bakom vägbommen, förbi mobilmasten och längs rågången i skogsvägens förlängning. När underlaget blev blötare kryssade vi oss istället fram genom skogen och jag började fundera på var vi egentligen befann oss i förhållande till den vänstra vägen bakom bommen - man tappar ju orienteringen när man snirklar sig fram kors och tvärs... Då är det ju extra kul att efteråt kunna få "fågelperspektivet" i träningsappen! Och m h a den kunde jag i efterhand konstatera att vid 1:an, där vi vände tillbaka hemåt, var vi ju faktiskt nästan ända framme vid kalhygget som vi brukar rida över till Torrbergsvägen. Stigen/skogsvägen fram till älgtornet kan man se ca 1 cm rakt nedanför 1:an. 

När jag visade satellitbilden för Carola berättade hon att markberedning har gjort att det inte alls går att rida över kalhygget längre... Men om det får frysa på lite i marken så kanske man kan ta "mitt emellan-vägen" som vi gjorde idag och från 1:an fortsätta i skogen på "Mariebäcksidan" av kalhygget och den vägen komma till Torrbergsvägen?! Det var ingen särskilt lång sträcka vi hann idag på vår 40 minuters ridtur... men vi fick som sagt kryssa runt endel i den blöta terrängen så Hamingja fick ändå jobba på rätt bra - och var också lite svettig när vi kom tillbaka till stallet. 

Under dagen idag var vädret bra, men när jag körde hemåt vid 17-tiden började det duggregna. I morgon ska det komma hela 24 mm nederbörd, först i form av regn och sedan snöblandat regn och temperaturen ska bara ligga mellan 1 och 5 plusgrader. M a o just det väder då även en islandshäst med "oförstörd" päls riskerar att frysa... Så hästarna får gå med täcke på och det blir vilodag för oss i morgon. På torsdag ska förhoppningsvis Eva och jag rida på fm. Då ska det komma lite snö enligt prognosen men på eftermiddagen övergå i regn och det ska fortsätta vara någon plusgrad så vi får vänta ett tag till innan vi får snö som ligger kvar på marken. 

Inga kommentarer: