torsdag 19 oktober 2023

Superteamet in action!!!

En MYCKET nöjd Hamingja som fått springa av sig med Eva i sadeln!!!

Efter måndagens traumaterapi och tisdagens stordåd i form av ridning OCH iskruvande av traktbroddar behövde jag VERKLIGEN en vilodag igår så det blev inte många "knop" för min del... 
Å andra sidan var jag då hemma och därmed fick Chicksen vara ute lösa hela dagen - så de var VÄLDIGT nöjda! Och det är ju bra att passa på medan det ännu finns grönt (och maskar) för dem att äta! Men idag var det alltså riddag igen - denna gång med Eva!  

Innan ridturen var planen att vi med förenade krafter komplettera Hamingjas skor med tåbroddar med en repris av vårens teamwork när broddarna skulle av: Eva håller benen och jag sköter resten. Men när jag idag plockat fram utrustning och broddar och Eva lyfte på den första hoven upptäcker jag att det inte finns några hål för tåbroddar i skorna... tänk att jag inte sett det förrän nu...!!! Så här års brukar man ju ofta ha "höstskor" som bara har hål för traktbroddar, men av någon anledning hade jag fått för mig att det var vinterskor för fyra broddar som satt på nu! :-O Vi konstaterade i alla fall glatt att vi denna gång verkligen avverkat "broddhanteringen" i rekordfart - men så är vi ett väl sammansvetsat team också! :-D

Snart satt jag i sadeln och kunde skritta iväg längs bilvägen mot Avan med Eva promenerandes bredvid - och som den (visserligen pensionerade) flygledare hon är hade hon förstås styrt upp med SMHI så att vi dagen till ära hade ett alldeles STRÅLANDE ridväder med en härlig höstsol!!! Det var några minusgrader i natt och bilvägen var så hård att det klapprade ordentligt om hovarna, men i skogen var det fortfarande mjukt. 

För mig följdes mindfulness på hästryggen av detsamma vid Nottjärnen där det verkligen var vackert idag! Solen står ju inte så högt nu, men innan Eva red iväg hade hon flyttat på en av bänkarna vid grillplatsen så att jag skulle få sitta i solen - där har ni Eva i ett nötskal!!! Hon och Hamingja var sedan ute och roade sig på egen hand medan jag njöt av stillheten, solen och utsikten vid sjön - samt passade på att testa kameran i min nya mobil. 


Efter 40 minuter kom Eva och Hamingja galopperande längs sandvägen så att det yrde kring hovarna - och som vanligt såg de lika nöjda ut båda två! Det märktes verkligen att Hamingja fått "bränna ur systemet" ordentligt för när matte sedan skrittade hemåt höll hon en lugn promenadtakt. 

Tillbaka i stallet fick Hamingja träffa bästisen Litlamin! 
Och jag tog en bild som nya mobilen sedan omvandlade så här - en rätt rolig effekt tycker jag! 

Efter denna urladdning var jag HELT slut när jag körde hem, så det är risk för att det blir vilodag i morgon också... men det kan det vara värt efter att ha fått uppleva en så här härlig förmiddag!!!

Inga kommentarer: