torsdag 12 oktober 2023

Because every day is a good ridingday!!!

 
Idag kom första snön!

Och direkt var det lite svårt att tänka sig att det var barmark i går kväll... ! Men det lär det snart bli igen för enligt prognosen ska vi få regn de närmaste dagarna. Hamingja har inte fått broddar i skorna ännu, men i o m att marken under snön inte är frusen så var det inte alls halkigt för henne - hon och Eva kunde t o m galoppera helt utan problem! 

För min del blev det som vanligt bara skritt, en sväng upp till vändplanen till vänster bakom vägbommen och sedan tillbaka. Med blöt snö fallande från himlen kändes det inte som en dag då jag ville sitta någonstans ute i skogen och vänta på Eva och Hamingja utan jag lämnade alltså över tyglarna när vi var tillbaka vid gården. När Eva och Hamingja senare kom tillbaka påpekade Eva att det plötsligt var hon som behövt skritta av Hamingja i slutet av ridturen. Att skritta igång och skritta av brukar ju annars vara min nisch - det är väl det man har hästägare till??!! Hon berättade också att de hade ridit både på vänstra och högra skogsvägen och även en bit i skogen. Hamingja hade fått SPRINGA och alla var glada! 

Medan de var ute och roade sig hade jag hunnit leta fram ett till regntäcke så att Back on Track-täcket hon haft under de senaste dygnens regnande kunde få hänga på tork. Det visade sig att det "nya" täcket inte var använt på ett tag, för det var uppenbarligen nätta Lára som haft det så maggjordarna var uppkortade nästan så mycket som det gick. Och det är ju ett antal år sedan Lára flyttade till hästhimlen. Om SMHI har rätt i sina prognoser så kommer nog "Láras" täcke och BoT att få "växeldra" över helgen innan det förhoppningsvis är slut på regnandet för ett tag.  

Inga kommentarer: