tisdag 31 oktober 2023

Tisdagsrehab

Det var vackert när jag åkte färjan hem från stallet idag! 

Och det var vackert när jag var ute och red! 

Hade en jobbig natt i natt, när jag än en gång vaknade kl 03 och inte kunde somna om... vid 04 steg jag tillslut upp och satte mig vid köksbordet med en kopp te och ett korsord. När Johan steg upp vid 06 hade jag precis börjat känna mig sömnig igen, så jag löste av honom i sovrummet och fick ett par timmar sömn till. Sedan var jag trött och seg... men vid 15-tiden hade jag tillslut piggnat till tillräckligt för att åka en sväng till Hamingja! 


Vi red upp till vänster bakom vägbommen och när Hamingja fick vara med och bestämma blev det lite "krumelurer" ute i terrängen - f f a endel av dem syns väldigt väl på bilden ovan! Jag försökte föreslå att vi skulle hålla oss på skogsmaskinsspåren där det är lite lättare att ta sig fram, men det är visst inte lika roligt... lilla fröken gör det verkligen inte enkelt för sig! 

I o m att jag har så ont i höger axel (egentligen hela vägen från handen och upp till högra sidan av huvudet) försöker jag ju göra allt som går med bara vänsterhanden, t ex så rider jag med tyglarna i vänster hand. Men fysioterapeuten på Smärtrehab har sagt att jag - väldigt försiktigt - ska börja använda högerhanden lite mer. Så de senaste gångerna jag har ridit har jag under en del av ridturen hållit högertygeln i höger hand medan jag försökt hålla musklerna avslappnade - det är verkligen JÄTTESVÅRT för de vill bara krampa... men övning ger förhoppningsvis färdighet! 

Inga kommentarer: