måndag 25 juli 2016

Veckans färsking!!!

Det har hänt STORA saker i Mariebäck medan jag varit ute i skärgården: Carros Yr har fått ett jättefint hingstföl!!! Nu råder ingen som helst tvekan om vem som vinner priset "sötast i stallet"!!!

Vad den lille killen ska heta är inte bestämt ännu. Jag tycker hans vita tecken i pannan ser ut som en vajande flagga eller vimpel så jag föreslog något med sådan anknytning... Pappa till underverket är fina Hringur frá Skardi.

Även om det var helt underbart ute på Brändöskär i det fantastiska vädret så var det förstås ännu mysigare att komma hem till Hamingja! Innan vi åkte iväg funderade jag på om jag skulle ta av hennes BOT-skydd men valde tillslut att låta henne ha kvar det på. Nu visade det sig tyvärr att hon fått skavsår av det medan jag varit borta... vilket förstås är lätt hänt när det är så här varmt... Så nu får hon vara utan skyddet ett tag och "vädra" så får vi se sedan.

Jag har i alla fall fått konstatera att Hamingja och jag missar den fyra dagars Atlikurs som skulle ha utgjort världens bästa avslutning på min semester. Men huvudsaken är ju att Hamingja får gott om tid på sig att "läka" vad det nu än är som gjort att hon fått ont. Metacamkuren pågår ett litet tag till och därför bestämde Sylvia och jag idag fram till att Hamingja får fortsätta gå kvar på betet tillsammans med Ella en tid till, istället för att följa med när Litlamin "flyttar hem" till Mariebäck igen för att börja ridas igång inför Atlikursen. Det ska bli spännande att se hur det går för Láras dotter när hon nu ska "börja skolan" mer på allvar!!!


Inga kommentarer: