fredag 8 juli 2016

BoT-skyddet på plats!

Idag blev det TVÅ besök på sommarbetet för mig! När jag dök upp andra gången verkade Hamingja ganska förvånad - men som ni ser på filmen ovan hämtade hon sig snabbt! Min FINA, FINA häst!!!

Anledningen till de dubbla besöken stavas Back on Track. Igår fick jag kontakt med en firma här i Norrbotten som bl a säljer BoT-produkter och fick beskrivet för mig hur jag skulle mäta Hamingjas vänstra has för att ta reda på vilken storlek hon ska ha på sitt hasskydd. Idag när jag åkte från jobbet bar det sedan av raka vägen till Höbäcken, med måttbandet i högsta hugg. Instruktionen jag fått var att omkretsen på hasens nedre del är mest avgörande för passformen och som tur var kunde jag direkt avgöra att hon skulle ha den minsta storleken av skydd. Om hon legat mitt mellan två storlekar hade det ju varit mer knepigt...

Sedan fick Hamingja sin medicin och jag ägnade en stund åt att kolla igenom alla hästarna för att se att de mådde bra. Valackflocken hade "gömt sig" längst bort i sin JÄTTESTORA hage så det tog en stund att hitta dem... Och sedan tog det en ännu längre stund att övertyga Ás om att han faktiskt skulle överleva viss närkontakt med mig. Senast sprayade jag ju honom med insektsmedel och det vet väl alla unghästar att spray är LIVSFARLIGT??!!! Idag tänkte han verkligen inte vara så dum att han gav mig en andra chans att ta livet av honom... (Visserligen hade jag ingen sprayflaska med mig denna gång - men ändå...!!!) Tillslut lyckades jag ändå komma tillräckligt nära för att kunna stryka honom på bogen - vilket brukar vara ett bra sätt att "bryta isen". Och några godisar senare fick jag tillslut gå ett varv runt och kolla hela honom.

När jag kom hem kontaktade jag så företaget Vitaminspecialisten för att göra min beställning. Ägaren, som var den som svarade när jag ringde, bekräftade att de hade BoT:s hasskydd i lagret i Niemisel (6 mil norr om Luleå). När han hörde att jag bor i Gammelstad berättade han att han precis skulle sätta sig i bilen och åka till Luleå. "Så om du knappar in beställningen via hemsidan nu direkt kan jag ta med det och komma förbi hemma hos dig!"


Sällan har det väl smattrat så snabbt på tangenterna till fru Niklassons dator och bara två timmar senare hade jag hasskyddet i handen! Tala om service i världsklass!!! Jag satte mig genast i bilen och gav mig åter av till Höbäcken där en förvånad Hamingja tog emot mig med samma entusiasm som tidigare.

Med skyddet på plats passade jag dessutom på att ge henne ytterligare en omgång massage uppe på korset. Och sedan hade vi en låååååång mysstund - det är verkligen härligt med en häst som tycker det är så mysigt att gosa!!! Hamingja ville aldrig att jag skulle sluta klia henne och jag höll knappt på att kunna slita mig därifrån. Nu hoppas jag bara att hon blir bra igen så att vi BÅDE kan gosa OCH rida!!


Inga kommentarer: