måndag 18 juli 2016

Semester på riktigt!!!

Semester!!!

Idag är den första riktiga semesterdagen (jag jobbar ju inte helger normalt) och den har ägnats åt avkoppling varvat med lite fixande här hemma. Chicksen och jag har rensat ogräs t ex - och alla (tre) jordgubbar har blivit uppätna. Tyvärr inte av mig dock... Chicksen ligger ALLDELES för långt före - de är inte så noga med att bären ska vara mogna utan "slår till" så snart de börjar skifta i rött på någon fläck. På samma sätt är det tyvärr med våra körsbär, fast där är det trastarna som är de skyldiga. De gör precis som hönsen: äter bären innan de mognat... 

Rött triggar verkligen igång våra Chicks - om jag håller röda bär eller tomatbitar i handen är t o m Fru resp Fröken Hansson beredda att riskera livet genom att komma fram och äta! (De andra chicksen äter ju ur mina händer oavsett - men INTE superförsiktiga Hanssons...) Så ni kan tänka er att vår röda vinbärsbuske är populär nu när de bären börjar skifta mot rött!!! Och eftersom vi ändå aldrig brukar plocka våra röda vinbär får de äta HELT fritt där! På så sätt kan man ju säga att Chicksen valt oss med omsorg!!! Lika omsorgsfullt som min systers katt Ingvild valt sina människor. Ingen katt kan ju motstå en pappkartong - och Ingvild har klokt nog sett till att välja två ingenjörer vid ett linerbruk (som tillverkar material till pappkartonger) till sina människor! Smart som en katt!!!

Fick i eftermiddag ett oväntat men mycket trevligt telefonsamtal från en "hästkompis" jag inte träffat på mer än 10 år! Det var verkligen jättekul - det har ju hunnit inträffa en hel del i våra resp "hästliv" som vi kunde uppdatera varandra om! Och så här i de sociala mediernas tidevarv räknas det väl nästan som retro att prata i telefon?!

Kanske ska tillägga att bilden ovan ljuger lite, jag har INTE återgått till mörkt hår utan fortsätter livet som blondin. Bilden är från förra sommaren, men den UNDERBARA känslan av att "koka skröppliga kroppen" i det VARMA vattnet är densamma även nu!!! Det blir ett bad nästan varje kväll - och den här typen av bad får jag t o m med mig Johan på!

Det blev inget besök hos Hamingja idag - fick sms från Sylvia att hon varit där och kollat hästarna samt gett Hami sitt Metacam. Vi har gjort så nu när de inte går på bete hemma i Mariebäck att den som åker ut kollar alla hästar, sprayar insektsmedel vid behov samt att de andra även hjälper mig med Hamingjas medicin. Ett sms meddelar alla hästägare när hästarna är kollade och på så vis hjälps vi åt att hålla koll och hålla oss uppdaterade.

Som en bonus är även de som bor i Höbäcken väldigt engagerade trots att de inte har några egna hästar. De uppskattar att ha hästhagarna utanför fönstret och brukar t ex alltid "räkna in" hästarna varje kväll när de tydligen kommer upp till grindarna (där vinden fläktar mest) för att vila. Varje gång jag träffat någon av dem har jag fått mig till livs små anekdoter om de olika vanor de lagt märke till hos våra hästar - något som man ju tyvärr många gånger missar när man inte bor så att man kan ha hästarna hemma. Och det känns verkligen som en extra trygghet att ett avvikande beteende, som skulle kunna indikera att något inte står rätt till, skulle observeras även om inte någon av oss hästägare råkar vara där!

Inga kommentarer: