söndag 28 juli 2013

Vaaaaar är Lára??!!



Ännu en riktigt varm dag idag, så jag sparade ridningen till kvällen. När jag kom till Mariebäck hade stoflocken hunnit gå ner på betet för natten och jag fick trampa runt i slyskogen en halvtimma - till myggens stora glädje - innan jag TILLSLUT hittade hästarna. När de betar har Lára tyvärr lagt alla ambitioner på att komma när jag ropar på hyllan...

Hästletandet gjorde att jag var i viss tidsnöd, så det blev ett kort men intensivt ridpass. Inledde på ridbanan med lite BK övningar i skritt samt fortsatt uppvärmning i trav. Övergick sedan till att träna galoppfattningar i höger varv, med bibehållen längd på halsen. Vi behöver verkligen fortsätta att jobba mycket på detta eftersom hon mycket hellre tar vänster galopp om hon ska behålla halsen lång.

Sedan gäller det ju att bibehålla formen i galoppen också... men efter några sekvenser höger galopp började hon kännas stadigare i formen och när vi tillslut åstadkommit två sekvenser då hon även börjat komma upp lite mer i sprången var jag nöjd med detta för dagen.

Nu var det vänstergaloppens tur - men för att inte nöta på i onödan på ridbanan valde jag än en gång att träna den på skogsvägen bakom vägbommen. I o m att vi inte behöver ett ridbanehörn för att fatta vänstergalopp med längd på halsen. Hon bjöd på en riktigt trevlig vänstergalopp!!! Och jag konstaterade att jag nog borde korta upp tyglarna lite mer även i högergaloppen nästa gång. Med Feykir kunde jag absolut inte ha någon tygelkontakt i vänstergaloppen, som han hade lite svårare för, då blev han spänd och gick över i pass. Men för Lára ger tygelkontakten istället ett stöd - jag måste bara komma ihåg och våga tro på detta!

Red bara halvvägs upp mot vändplanen innan vi vände hemåt igen, först i nedvarvningstrav och sedan skritt. Lára hade ändå hunnit bli REJÄLT svettig i värmen. Och matte hade varit svettig redan när hon tillslut hittat hästen i hagen. Trots ett relativt kort ridpass hade vi båda fått "mycket träning för pengarna" alltså.

Men mycket häst för pengarna fick jag ju inte när jag köpte Lára, konstaterade jag när viktmåttbandet efter ridturen visade bara 275 kg trots att hon ändå har en liten "sommarbetesmage". 

Inga kommentarer: