söndag 21 juli 2013

She´s back!!!


"Eva is in the building (country)!!!" utropade jag glatt och plockade fram hennes stigläder igen i fredags för att möjliggöra "tjuvridning" söndag eller måndag. (Själv använder jag de måttbeställda stiglädren som jag köpte med min Childeric-sadel och Evas ben är väl minst 1 dm längre än mina...! Som hon sa när hon försökt rida med mina en gång: Jag behövde ha VÄLDIGT låga hälar...!") 

"She´s back!!!" utropade Lára lika glatt och kom galopperande fram till Eva i hagen!!! (Annars brukar Eva beklaga sig över att Lára inte alls kommer till henne, som hon gör till mig när jag ropar, utan bara brukar se allmänt ointresserad ut... Men nu fick hon minsann svar på tal!!!) 

Medan Eva och Lára hade trevlig reunion i Mariebäck var Johan och jag i den tornedalska byn Matojärvi för lika trevlig reunion Ricardo & Lotta med familj. I januari träffades vi hemma hos dem i Turialba, Costa Rica och nu istället i Lottas mammas barndomshem. Det var bara de två yngre barnen som var med nu och Mathias 8 år kunde först inte riktigt placera oss... Men så snart Johan plockade fram kameran och började fotografera utropade Mathias: "NU minns jag - jag minns kameran!!!" (Någon förvånad?!) 

Varken Ricardo eller barnen som var med talar svenska, vi kan bara enstaka ord spanska och Lottas mamma med sambo (vilka också var med) kan inte engelska, så det blev en salig blandning av tre språk när vår livliga konversation skulle översättas "kors och tvärs". Kanske inte konstigt att 6-åriga Johanna tillslut sa: "Snart ska vi åka hem och DÄR pratar alla spanska!!!"

Inga kommentarer: