torsdag 1 april 2010

Feykirs vikt - går åt rätt håll!

För någon månad sedan påpekade Sylvia till min glädje att "Feykir har inte blivit så tjock i vinter!" Och det har han faktiskt inte! Visst har han gått upp i vikt - men "all time high" blev 380 kg enligt viktmåttbandet - och då ska man komma ihåg att hans ENORMT tjocka vinterpäls förståss ger ett ganska stort utslag!

Som minst har han vägt 320 kg - det var i höstas när han både var vältrimmad och precis helklippt. I början av januari i år visade måttbandet 360 kg - med "myskoxepäls". Sedan efter ca 2 månader av fri tillgång på hö och tyvärr alldeles för lite ridning var han uppe i 380 kg. Men det blev vinterns "all time high". Fri tillgång på hö upphörde och i mitten av mars hade han gått ner till 375 kg. Igår när jag skulle dra sadelgjorden tyckte jag han verkade så smal - och viktmåttbandet visade att han var nere i 360 kg igen.

När jag jämförde med mina noteringar från förra året kunde jag konstatera att han blev betydligt tjockare förra vintern (p g a min operation fick han ett vääääldigt långt riduppehåll) och var inte nere i 360 kg förrän i början av juni. Så man kan alltså säga att vi ligger två månder före i år!

Idag blev det dock ingen ridning... Eftersom det är skärtorsdag slutade jag redan strax före kl 14, så planen var att åka och rida då. Men jag var så TRÖTT att jag åkte hem och sov istället! :-O Det har regnat idag - underkylt regn - så SMHI utfärdade klass 1-varning. Verkligen inte något mysigt påskväder! Då vill man ju sitta ute i en snödriva i solen, inte kura i regnställ!

Jag var till min läkare igår och det visade sig att det fanns en medicin jag inte testat ännu (trodde faktiskt jag gått igenom hela FASS vid det här laget...) Om jag har riktigt tur kan den hjälpa både mot smärtan och dessutom hjälpa mig att få sova på nätterna. Fast det kan dröja upp till fyra veckor innan den smärtlindrande effekten kommer - så det gäller att ha tålamod. "Vad sa du att det hette????" undrar otåliga Anna. Ett problem med Fibromyalgi är att det nästan inte finns några mediciner som hjälper... men vissa med sjukdomen blir hjälpta av den här i alla fall så håll nu tummarna att jag hör till "vissa"!!!

Inga kommentarer: