tisdag 6 januari 2009

Mysig "bonding" i hagen!

Idag hade vi verkligen hur mysigt som helst, Feykir och jag! Eftersom han inte trivs med att vara ensam häst inne i stallet hämtade jag bara en plastborste och gick sedan ut i hagen. När jag kom in genom grinden och ropade kom han genast fram till mig.





Jag började borsta honom och han stod verkligen blick stilla och bara njöt! Efter en stund upptäckte jag att han i princip stannat mitt i steget! Ena bakbenet var fortfarande lite bakåtsträckt, så att han bara hade satt ner tån i backen. Men han fortsatte att stå så, fullständigt orörlig - som om han var rädd att jag skulle sluta borsta ifall han rörde sig en milimeter! Först efter 15 minuter (!!!) flyttade han fram hoven - för att kunna vila med det andra bakbenet.



Jag borstade och borstade - flera varv. Allra bäst var det visst under magen, då blev mulen låååång! Och hela tiden stod Feykir som en staty, utan minsta antydan till att vilja gå tillbaka till höbalen. (Bara det var ju en anledning till att borsta riktigt länge!) När jag tillslut avslutat med att en lång stund borstat höger öra - tydligen ÄNNU skönare än att bli borstad under magen - klappade jag om honom ordentligt och sa "hejdå". En blick på klockan visade att vi "bondat" i drygt 40 minuter! Men tack vare att det bara var -9 grader och helt vindstilla hade det inte alls känts kallt.


I morgon och på torsdag från Feykir ledigt från mig (men kanske kommer Eva någon av dagarna och rider?!) men på fredag blir det nytt hagmys. På lördag åker vi till Maldiverna och när vi kommer hem hoppas jag att jag vågar börja rida igen!

Inga kommentarer: