söndag 4 januari 2009

Feykir samlar poäng!

Idag lyckades Feykir samla en hel del "poäng" hos matte! Först när jag kom ut i hagen och visslade lämnade han genast höbalen för att komma till mig! Det uppskattades förståss!


Han fick följa med in i stallet så att jag kunde borsta lite, känna igenom honom så att han inte hade några sår o s v. Fast i stallet var han ensam häst och det gillar han INTE! Då blir han genast lite stressad och spänd, lyssnar hela tiden efter ljud från hästarna utanför o s v... Inte upplagt för mys direkt... Lite synd, tyckte jag, som definitivt hade ett uppdämt behov av att umgås med min häst... men efter en stund tyckte jag det var lika bra att han fick gå ut till de andra igen så att han blev nöjd.

Och nöjd blev han verkligen så snart han var ute i hagen igen! När jag tagit av honom grimman hade han inte alls någon brådska vare sig till flocken eller höbalarna - utan han stod kvar innanför grinden och ville gosa med mig hur länge som helst! Snabbt hade han alltså hämtat igen det han tappat genom att inte vilja vara inne i stallet med matte! Det vore kanske mysigare för oss båda om jag inte ens tar in honom nästa gång, utan bara tar med mig en borste ut i hagen?! Fast när det är -17 grader som idag tycker i alla fall jag att det är rätt trevligt att gå in i stallet...

Inga kommentarer: