fredag 30 januari 2009

Matte utan kondis...


Johan gillar det speciella perspektivet i den här bilden - och den är ju faktiskt lite kul!
Har fortfarande träningsvärk efter ridningen i tisdags! Två månaders riduppehåll är inte att leka med... men idag var det dags igen! Red på ridbanan den här gången. Började med att skritta runt en låång stund utan stigbyglar, för att de korta musklerna på lårens insidor skulle stretchas ut lite.

Sedan travade vi lång och låg på böjda spår till dess Feykir var så avslappnad att han behöll den låga formen även om jag bytte riktning. Trots att jag inte orkade driva så mycket med sätet utan precis som i tisdags ägnade mig åt "diskret lättridning" tyckte jag att han jobbade riktigt bra bakifrån och kom upp med ryggen. Man brukar ju prata om "hästminne" och uppenbarligen minns han endel från all vår travträning i höstas! En liiiten högergalopp blev det också - jag kunde bara inte låta bli!!! Hääääärligt!!!

Sedan ägnade vi oss en stund åt skritt på volt och flytta undan bakdelen för innerskänkeln. KursivJag fokuserade på min egen koordination: förhållning på yttertygeln, eftergift och sedan flytta för skänkeln... och tränade på korta upp intervallen mellan hjälperna, men att fortfarande hålla dem renodlade så att jag verkligen hade mjuknat i handen innan jag flyttade för skänkeln. Jobbade med detta i båda varven, med succesivt ökad samling. Kändes faktiskt riktigt bra med tanke på att jag inte ridit på så länge!

Avslutade med mer trav "lång och låg" på böjda spår innan jag skrittade av och gick med min svettiga häst till stallet. Det var bara -2 grader, antagligen var det förklaringen till att han var rejält svettig, för så särskilt ansträngande kan inte själva ridpasset ha varit för honom. Då var det värre för mig! Det är ju inte bara att jag haft riduppehåll så länge - jag har ju inte gjort något annat heller under den tiden så jag har ju INGEN kondition! :- 0 Var helt snurrig i huvudet efter dessa 40 min på ridbanan, trots att det verkligen inte var något tufft ridpass! Eva har erbjudit sig att rida Feykir i morgon när hon ska leda en tur och jag tror att jag ska tacka ja till det erbjudandet. Då får Feykir ett bra konditionspass och jag får vila upp mig lite för att sedan rida igen på söndag.

Inga kommentarer: