fredag 1 juni 2007

Värme, ridning, massage och försenat flyg.

Nu är jag och Feykir efteranmälda till Gällivaretävlingen! Reykur-Eva och en tjej till följer med och vi lyckades t o m få boende på ridklubben, vid tävlingsbanan trots att vi var ute så sent. Så KUL vi ska ha!!!



Här har sommaren kommit! Det växer så det knakar nu när det både är varmt och ljust dygnet runt. Johan klippte gräsmattan i lördags men det tog bara två dagar innan den såg oklippt ut igen! I kväll får jag rida Feykir första gången sedan han behandlades i tisdags. Har fått order att ta det lite lugnt eftersom han antagligen är lite öm i musklerna ännu. Problemet är bara att han vilat fyra dagar och då brukar han behöva hållas ordentligt sysselsatt för att vara hanterbar... Förhoppningsvis gör ändå värmen att han är lite lugnare!

.......

Nu har jag ridit! Det blev en skogstur, där han fick sysselsätta sig med att kliva rätt bland stock och sten. Provade att galoppera två gånger uppför en liten backe och han kändes mjuk och fin! Lite "spookey" var han idag, men inte alls så mycket som jag befarat. Det måste vara värmen som tagit udden av hans överskottsenergi!

Efter ridturen tvättade jag man och svansrot med såpa, för han hade kliat sig lite. Förra sommaren kliade han sig då och då. Nina K sa att det var "unghästklåda" och att jag skulle tvätta honom ofta. Då använde jag ett antisvampschampo som var mkt effektivt. Det är uppenbarligen dags att leta fram det igen.

Masserade honom med underarmar och armbågar, som jag fick lära mig i tisdags. Oj, vad han njöt! Sedan godisstretchade vi och även de nya varianterna vi lärt oss funkade bra. Det är fantastiskt vad en äppelbit gör för motivationen! När jag sedan kvällsfodrade i hagarna kände jag den underbara doften från Sylvia och Jannes grill. Trots att jag ätit middag innan jag åkte till stallet blev jag genast jättehungrig! Finns det någon mer aptitretande doft? Det är nog på samma sätt med hästar och äppeldoft tror jag!

Johan har varit på strokesymposium i Glasgow den här veckan och skulle flyga därifrån vid 14-tiden idag för att sedan, via Amsterdam och Arlanda, komma till Luleå strax efter 23. Men ett fönster i cockpit på Glasgowplanet gick inte att stänga så de blev kraftigt försenade. Han började först ställa in sig på att få övernatta på Arlanda för han förstod att han skulle missa sista flyget till Luleå. Sedan började han inse att de kanske skulle få övernatta i Amsterdam... men det slutade med att de blev kvar i Glasgow en natt till! Nu hoppas vi att han i alla fall hinner med sista planet till Luleå i morgon - det går vid 14-tiden. När han skulle åka iväg var det också strul p g a SAS-strejken... Så trist!

Inga kommentarer: