tisdag 19 juni 2007

Töltträning

Red 45 minuter på kvällen, med våra nya boots. Vi tränade tölt enligt "Atli-metoden" (red öppna för att uppmuntra honom att länga överlinjen i tölten). Jobbade allra mest med att han skulle böja sig i vänstersidan, utan att skjuta ut höger bog, men varvade ibland med att jobba högersidan. Riktigt bra gick det! På hemvägen provade vi att rida lite tempoväxlingar. De två sista blev hyfsade. Inte för att tempoökningen blev så stor - men han ökade lite i alla fall och eftersom han behöll mjukheten i kroppen i ökningen var jag riktigt nöjd! Jag måste ju lära mig att hitta knapparna för ökningar i tölten också. Det verkar som att ganska mycket skänklar + någon liten "vift" med pisken är effektivast.



Avslutningsvis travade vi också. I början av traven hoppas han alltid att vi ska galoppera snart, men nu har han lärt sig att om jag bromsar lite med rösten så är det trav som gäller och då går det riktigt bra. Provade att ställa vänster utan att för den skull hamna nere i vänstra diket. När han inte ville ta vänsterskänkeln och diket kom allt närmare gjorde jag som jag gör i skritt och tölt - viftade lite med pisken. Det blev skutt och hopp och alla möjliga gångarter på en gång - men snart travade han igen. Ställde vänster, han ignorerade även nu vänsterskänkeln, men när jag viftade till med pisken blev det ingen våldsam reaktion - bara den jag ville ha: att han gick tillbaka mot högra vägkanten. Sedan lyssnade han på vänsterskänkeln i fortsättningen!



Jag tyckte vi hade jobbat hårt idag, så jag var nästan lite besviken när han inte verkade så jättesvettig efteråt. Vi måste ju jobba bort hans stora mage!!! Men så såg jag att schabraket var fuktigt rakt igenom under sadeln - då måste han ju ha fått jobba rätt bra ändå!

Inga kommentarer: