lördag 2 juni 2007

Sikta mot stjärnorna!

Jag tycker att det var alldeles nyss jag använde vinterjacka - men idag fick jag minsann leta fram mina svalaste ridbyxor. Och hur var det nu jag brukade göra med mobilen när jag rider i kortärmat utan lämplig mobilficka...? Jo, just det, förra sommaren köpte jag en fiffig mobilhållare (som även har ficka med dragkedja för t ex bilnyckel) att sätta i skärpet. Efter lite letande hittade jag den också! När jag åkte till stallet på förmiddagen var det redan drygt 21 grader i skuggan - och varmare skulle det bli!



Här nere i det mörka, kalla vattnet gömmer sig Mariebäcksodjutet (Mariebäckus odjurus),
ökänt för sin lömskhet och förmåga att blixtsnabbt slå till när man minst anar det. Livnär sig uteslutande på svarta islandshästar. Endast bytesdjur med EXTREMT snabb reaktionsförmåga har lyckats överleva en attack från Mariebäcksodjuret.




Även idag lyckades vi faktiskt ta oss levande förbi bäcken och väl ute på bilvägen tränade vi övergångar skritt-trav. Gjorde även en avstickare längs några skogsstigar där vi också tränade trav fast utan krav på samling och form. Har satt upp ett riktigt utmanande mål för Feykir och mig: en vacker dag ska vi faktiskt kunna trava vänsterställt utan att hamna nere i diket! Ja, det låter omöjligt, jag vet - men siktar man till stjärnorna så når man kanske till trädtopparna i alla fall! ;- ) Jag skrev att vi tränade övergångar skritt-trav. Tyvärr var det bokstavligt - övergångarna trav-skritt ägnade däremot ingen av oss någon fokus på... insåg när vi nästan var hemma igen att våra "övergångar" åt det hållet innebär att jag bara slutar rida och han "dyker" ner i skritt... Hm, höga mål på det området skulle inte skada heller!

Jag skulle verkligen vilja åka på en kurs/ridläger och rida tregångshäst för duktig dressyrinstruktör med fokus på "sits och inverkningar"! Tänk att som omväxling inte behöva använda 90 % av sin uppmärksamhet till att balansera hästen på olika sätt utan kunna fokusera på hur jag sitter och hur jag inverkar på mest effektiva sätt - på en häst som har sin egen balans och bara går på i vald gångart... *drömmer*

Nu ska jag strax åka iväg och hämta Johan på flyget. Efter tre timmar i en hotellsäng i Glasgow fick de i natt flyga till Sverige via Göteborg och åka tåg till Stockholm. Det gick inte att hinna med planet kl 14 till Luleå, men dessbättre visade det sig att det gick ytterligare ett plan, kl 17 och när han ringde sist skulle han precis gå ombord så nu får vi hoppas att han verkligen får komma hem. Har jag riktigt tur får jag någon liten present också... Råkar veta att han besökt en ridsportbutik i Glasgow... :- )

Inga kommentarer: