fredag 8 juni 2007

Mot Gällivare!

Hade tagit ledigt idag för att kunna vila ordentligt innan tävlingen. Åkte ut till Mariebäck vid lunchtid och schamponerade Feykir riktigt ordentligt med ett färgförstärkande schampo för svarta hästar, inköpt på Lillhästen under teamdagarna. Oj, vad han doftade gott sedan! Medan han torkade packade jag all utrustning och monterade en spegelplåt framme i transporten. För en tid sedan refererade Ridsport en undersökning som gjorts av vid transport av hästar. Det optimala var förståss att ha en hästkompis med, då var hästarna allra lugnast. Men om man inte hade en hästkompis så var hästen lugnare om den hade en spegel! Det här var första gången Feykir skulle åka riktigt långt (nästan fyra timmar) ensam, men han skulle alltså få spegla sig under tiden!

När Reykur-Eva och Emelie anlände packade vi oss iväg - då var klockan 15.01 och vi hade sagt att vi skulle åka kl 15 så man får väl säga att vi hade hyfsad timing! Tänk att jag som aldrig tidigare haft hästskötare med mig på tävling plötsligt har TVÅ!!! Tror inte ens Malin Baryard har så många - inte per häst i alla fall! Redan efter någon mil erbjöd sig Eva att ta över ratten och sedan körde hon hela vägen upp till Gällivare så att jag fick vila mina onda händer! Feykir verkade rätt nöjd i transporten - han speglade sig säkert en hel del för när vi kom fram verkade han så lugn och hade ätit upp nästan allt hö han hade i höhäcken. Skönt!

När han vilat ett par timmar i hagen med Sylvias hästar och vi ätit middag provred jag banan. Det var ju 9 månader sedan vi var på ovalbana sist. Provade lite tölt och några galoppfattningar, sedan var han så upplivad att han inte riktigt hade tid att trava... När traven väl kändes stabil fick det räcka för kvällen.

Inga kommentarer: