onsdag 10 januari 2024

Vårväder med takdropp! :-O

Min kalaspingla!!!

Helt otroligt att det efter förra veckans rekordkyla (-37 som kallast i Kyrkbyn och detsamma på den officiella mätstationen på Luleå-Kallax flygplats) plötsligt kunde svänga om till + 7 idag! :-O Onödigt varmt om ni frågar mig... på vintern ska det vara minusgrader! Men man behöver ju inte överdriva... 5-10 minus räcker utmärkt!

Eva var med mig till stallet idag, så jag fick hjälp både med att göra i ordning Hamingja och att ta fina bilder på oss i solskenet! I o m att Eva och Hamingja skulle rida iväg en egen sväng sparade jag på krafterna och höll mig till skritt när jag red en sträcka längs bilvägen mot Alviksträsk. Jag hade tänkt skritta tillbaka till stallet innan jag överlämnade tyglarna till Eva, men hon kläckte den utmärkta idén att jag istället skulle nyttja solskenet och pausa vid jaktstugan (som syns i bakgrunden på bilden ovan). 

En alldeles LYSANDE idé i det hastigt uppkomna vårvädret! Det blåste visserligen ganska mycket, men jag fick lite lä när jag satt mot stugans vägg. Något som antagligen innebar att jag blev filmad av stugans övervakningskamera... men jag hoppas att ägaren tycker det var OK - inbrottsrisken borde ju minska av att det "syns folk" i närheten av stugan! 

När Eva och Hamingja återvände efter att ha ridit en lite längre sväng mot Alviksträsk åtog jag mig uppdraget att sköta "avskrittningen" tillbaka hem till stallet. För att skoja till det lite tog vi vägen förbi kyrkan tillbaka, så att det ändå blev en liten "runda". I den här värmen hade det ju varit skönt för Hamingja att vara klippt på halsen, som hon brukat vara tidigare vintrar. (Idag började hon faktiskt flåsa lite bara av att komma in i stallet...!) Och min tanke är också att snart klippa i o m att jag kommit igång lite mer med ridningen nu och tränar mer tölt som får henne att svettas. Men förra veckan var jag ju glad att hon hade all päls i behåll och nästa vecka ska det visst vara runt -25 så jag väntar nog lite till innan jag tar fram klippmaskinen... 

Inga kommentarer: