torsdag 11 januari 2024

Fokusproblem...


När fotografen (Eva) skojat till det får man vrida lite på skärmen...!!!

Idag har SMHI tagit sitt förnuft till fånga och vi har åter temperaturer på rätt sida om 0:an, ca -10 är en alldeles utmärkt januaritemperatur tycker jag - och med strålande solsken dessutom fanns inget alls att klaga på när det gäller vädret!!!

Hamingja hade dock lite problem att fokusera på matte och ville gärna förvandlas till giraff under ridturen, så vi ägnade oss i väldigt stor utsträckning åt högersluta i skritt för att hon skulle få något att koncentrera sig på så att hon kunde slappna av och länga halsen. 

Jag red via kyrkan ner till bilvägen och hade sedan tänkt fortsätta i riktning mot Alviksträsk. Men insåg i tid att jag i så fall skulle få motvind på hemvägen så jag red mot Avan istället. Jag måste verkligen vara uppmärksam på mig själv så att jag låter musklerna slappna av mellan mina signaler, så att de inte börjar krampa... för det är mindre svårt att få dem att slappna av om jag pausar INNAN de hunnit börja krampa.

När Hamingja och jag tillslut enats om att koncentrera oss på högersluta i skritt, där vi båda slappnade av gjorde vi några övergångar till riktigt långsam tölt innan vi vände hemåt. Inledde hemvägen med skritt på längre tyglar innan vi återgick till sluta i skritt följt av övergångar till låååångsam tölt. Kom efter en stund ihåg att ÄNNU tydligare använda vikthjälperna vid mina förhållningar, vilket gav väldigt trevlig effekt på tölten! Och avslutningsvis kunde jag faktiskt låta henne sträcka ut halsen ordentligt i nedvarvningstölt som bara bitvis drog iväg i tempo. 

Nu efteråt har jag ganska ordentligt ont i höger axel... men jag ska se om en varm vetekrage kan lindra det. "Vila, vänlighet och värme" brukar ju lindra de flesta problem...! I morgon, fredag blir det vilodag för mig som uppladdning inför morgonfodringen på lördag, men förhoppningsvis får Hamingja komma ut en sväng med Lisa istället!  

Inga kommentarer: