lördag 22 april 2023

April, april...!

 
Mitt solsken!!!

Idag var första gången under april månad som det verkligen var "aprilväder" - med sol på morgonen följt av snö och sedan sol igen på kvällen. Fast det ska väl egentligen växla fram och tillbaka många gånger under dagen för att verkligen räknas?!!  

Idag följde Eva med till stallet och med vägbommen stängd blev det skritt längs bilvägen mot Alviksträsk en bit och sedan hem via kyrkbacken. När vi var på väg ner till bilvägen attackerades vi plötsligt av en lömsk joggare som uppenbarligen stått och lurpassat bakom en av snöhögarna vid korsningen. Det var bara Hamingjas blixtsnabba reflexer som räddade livet på oss - och tack vare att det var i början av ridturen innan jag hunnit bli trött och yr så lyckades jag t o m hålla mig kvar i sadeln! Undrar hur många gånger Hamingja räddat livet på sin matte vid det här laget??!!

Efter ryttarbyte utanför Josefshallen blev det vila i soffan för min del medan Eva och Hamingja roade sig med tölt, trav och galopp längs bilvägen mot Avan. Det råder knappast någon tvekan om vilken av dagens två ryttare som Hamingja uppskattade mest! Men någon gång i framtiden ska väl även hennes matte kunna erbjuda ridturer med sådana roliga gångarter?!! 



Inga kommentarer: