fredag 17 mars 2023

"Ut och njut!!!"

Det var Sylvias ord när jag kom till Mariebäck idag - och det vet ju varenda häst att man gör som CHEFEN (=Sylvia) säger!!! Och idag kunde vi faktiskt variera oss vad gäller ridvägen - tack vare att den vänstra vägen bakom vägbommen nu plogats upp för att avverkning påbörjats uppe vid vändplanen! 

Hamingja blev jätteglad när hon upptäckte det och SKYNDADE sig att svänga vänster när vi red ut från gården, för att inte matte skulle få för sig att rida höger ner till bilvägen IGEN...! Lilla fröken verkade förresten riktigt glad över att få komma ut en sväng idag, för när jag kom till hagen för att hämta henne lämnade hon direkt den hög med hö som fortfarande fanns kvar efter lunchfodringen och kom till mig! Och fjäskar man för matte på det sättet får man förstås TVÅ karameller!!!

Hamingja var pigg och hade ett härligt driv i steget utan att låta sig distraheras av ev monster och älgar runt omkring, så jag kunde låta henne skritta på hellånga tyglar nästan hela tiden. Framme vid vänplanen ville hon förstås väldigt gärna gå in längs sin favoritstig. Och det gick faktiskt ett skogsmaskinspår in just där, så om det först blir blidväder och sedan fryser på ordentligt igen kommer det förhoppningsvis gå jättebra att rida där!

När vi nästan var tillbaka hemma igen slog Hamingjas hemlängtan till så att skritten gick fortare och fortare... men när jag testade att göra halter med enbart säte och vissling lyssnade hon direkt och inväntade sedan min signal innan hon skrittade på igen. Och då kändes det ju också som att vi ägnat oss åt lite "riktig ridning"! Dagens ridpass blev 35 minuter och maxpulsen gick ändå aldrig över 123 så nu har jag förhoppning om att orka rida imorgon också - då med sällskap och "markservice" från Eva!

Inga kommentarer: