fredag 10 mars 2023

Fredagsfys och fredagsmys!

Hamingja = Lycka!!!

Detta var sjätte veckan som jag "bara" varit sjukskriven 25 %, men den första av dem som jag verkligen klarat att jobba 75 % av min ord arbetstid - alla de tidigare veckorna har jag behövt sjukskriva mig helt någon av dagarna... Men nu tillslut gick det - och det känns ju hoppfullt!!! Och det allra bästa: efter att ha vilat ett par timmar efter jobbet idag orkade jag DESSUTOM åka till stallet och skritta ut en sväng med Hamingja!!! 

Och detta TROTS att Eva lämnat oss vind för våg för att heja fram Luleå Hockey/MSSK till den andra raka segern i semifinalserien mot Modo i SDHL! Men som ni vet: "When the going gets tough, the tough get going!!!" Så efter lite vänsterhandsborstning av sadelläget och en vänsterarmssadling kunde vi skritta iväg genom allén från kyrkan ner till bilvägen och en bit i riktning mot "Världens ände-korsningen" innan vi vände hemåt igen. 

Senast vi var ute hörde/vädrade Hamingja farliga monster mest hela tiden men idag blev det bara några enstaka tvärstopp då det också gick kanska lätt att övertyga henne om att vi vågade fortsätta. Men det var först på hemvägen när vi skrittade upp genom allén mot kyrkan igen som hon slappnade av tillräckligt för att börja frusta. Det brukar hon annars ofta göra när vi jobbar med mycket samling i skritt och tölt. "Hon mår bäst när hon verkligen går ta i och arbeta ordentligt!" som Atli brukar påpeka. Idag fick hon hålla till godo med 30 minuter skritt... men hon frustade tillslut i alla fall! 

Och för min del gick pulsen aldrig över 120, vilket var i linje med ordinationen jag fick på Pacemakermottagningen senast.  Jag var visserligen trött efter ridturen, men yrseln var lindrigare än den brukat vara. Och så här några timmar senare kan jag också konstatera att jag återhämtat mig betydligt snabbare när pulsen inte rusat i höjden. Så sent som i måndags hade jag 158 i puls efter ca 10 minuters promenad, så jag behöver verkligen fokusera på att ta det riktigt lugnt om jag ska klara att hålla mig till max 120!
I morgon har vi vilodag, både Hamingja och jag. Men sedan hoppas jag orka skritta en liten sväng igen på söndag - för även om jag "bara åker häst" så är det ju SÅ mycket roligare än motionspromenader!!!

Inga kommentarer: