söndag 26 mars 2023

Ett nytt och vinnande koncept!

Vilket FANTASTISKT vårvinterväder!!!

"Till stallet med Eva idag"...ni har hört den förut, men idag blev det med en ny twist! Vädret var verkligen FANTASTISKT idag: -3 grader i skuggan, strålande sol och vindstilla! Så när jag skrittat Hamingja bakom bommen upp till vändplanen kom Eva på den geniala idén att hon skulle ta över tyglarna redan där så kunde jag sitta i en snödriva och njuta av solen medan hon och Hamingja gav sig av för att testa ridbarheten på skogsmaskinspåren. 

Hamingja hade redan kastat längtansfulla blickar in på sin favoritstig!

Så de gav sig av in i skogen medan jag satt och njöt av solen och TYSTNADEN! Allt som hördes var en trummande hackspett och en korp som flög förbi, inget annat - inte ens någon skoter på långt håll! De var borta ganska länge, så jag förstod att ridunderlaget visat sig vara bra och när de kom tillbaka fick jag höra att spåren t o m höll att galoppera på! 

Men varken Hamingja eller Eva var färdiggalopperade ännu, så jag fick sitta kvar i solen en stund till medan de rev av lite galopp efter vägen tillbaka mot stallet också. När de sedan återvände blev det ryttarbyte så att jag kunde ta hand om skritten tillbaka hem. Vid det laget var Hamingja så NÖJD med att skritta - när hon fått "blåsa ur systemet" lite! Och för mig blev det sammanlagt ca 40 minuters "åka häst" (fast jag hade pisken med, så då var det ju nästan riktig ridning!) och maxpuls beskedliga 116, så denna gång lyckades jag riktigt bra med min strävan att ta det lugnare för att orka längre stunder och oftare! Och att TRE av veckans fyra ordinerade "promenader" utövades på hästryggen var inte bara STOR lycka för mig utan också helt enligt fysioterapeutens ordination!!! Nu håller jag tummarna att jag snart orkar rida igen!

Inga kommentarer: