torsdag 29 december 2022

Hamingja vill inte ta några risker...!

I o m att en svältsituation kan uppstå oerhört hastigt är det säkrast att ha lite matsäck med sig...! 

Idag var jag så trött att jag inte trodde jag skulle orka någon ridning (=åka häst) men körde ändå till stallet medan jag upprepade mitt/sjukgymnastens mantra "Lite och ofta är bättre än mer och sällan!"  Och SMHI varnar för snöstorm i morgon, så det blir väl lämpligt med en vilodag då istället. 

Tidigare i veckan har vi ridit den vänstra skogsvägen bakom vägbommen, så idag skojade vi till det och valde den högra där det i alla fall låg någon dm nysnö för Hamingja att kliva i. Och bitvis red vi längst ut i kanten där snön var knähög ungefär så då blev det ju lite extra träning för henne trots att vi även idag höll oss till skritt. Och stämmer SMHI:s prognos lär det ju bli goda möjligheter till sådan styrketräning för Hamingja framöver!

Tröttheten till trots blev det 30 minuters "ridning" även idag och när jag körde hemåt sedan kändes det nästan oöverstigligt med ett stopp på badhuset under hemvägen. Efter en längre stunds förhandlade med mig själv kom jag i alla fall fram till kompromissen att svänga förbi och kolla och om ångbastun fortfarande var ur funktion skulle jag fortsätta hem direkt. Och när det visade sig att den fungerade igen blev det en rejäl dos värmebehandling för nacke, axlar och armar. Oj, så SKÖNT det var att vila sedan när jag kom hem!!!

Inga kommentarer: