söndag 1 januari 2023

Gott Nytt År!!!

GRATTIS på 16-årsdagen!!!

Idag säger jag GRATTIS till alla hästar, som av tradition anses ha födelsedag 1 januari! Och GRATTIS till min syster som verkligen föddes kl 01:28 på nyårsnatten 1981 och därmed var både Umeås och Västerbottens först födda det året! Hamingja räknas alltså vara 16 år fr o m idag och vi är inne på vårt 8:e år tillsammans, för jag köpte henne hösten innan hon blev 8 år. Och nu hoppas jag verkligen att 2023 ska bli ett år då jag successivt ska orka komma tillbaka och tillslut kunna rida lite mer "som vanligt" igen!!!

Och året har börjat bra då Hamingja och jag kunde fira hennes födelsedag med en skrittur längs skogsvägen till höger bakom bommen. Idag blev det inte hela vägen fram till vändplanen, men i o m gårdagens regn och blötsnö var underlaget lite tyngre, så det blev ju viss motion för Hamingja ändå. Och definitivt för hennes matte - jag blir fortfarande yr av trötthet av att "åka häst" i 20 minuter...! Å andra sidan innebär väl det att "åka häst" en kort sväng är jättebra träning för mig??!! 

Det här var sista dagen på mitt "rehab-lov" så i morgon är det dags att börja jobba igen, men fortfarande bara 50 % av mina ordinarie 75 % som tur är. Och jag hoppas verkligen att jag kommer att ha tillräckligt med kraft kvar efter jobbet för att även orka träna, kanske inte i morgon men längre fram i veckan! 

I morgon ska jag förresten till Fysioterapeuten igen. Det blir intressant att höra vad hon säger, om 15 minuters promenad 4 gånger/vecka kommer att vara ordinationen ytterligare en tid och om jag ska fortsätta med samma rörelseträning. Eller om hon tycker att jag är redo för några förändringar. I morgon öppnar också badhuset igen efter att ha varit stängt under nyårshelgen, så förhoppningsvis blir det en stunds ångbastu i morgon eftermiddag/kväll för mina onda muskler i nacke, axlar och armar!

Inga kommentarer: