onsdag 25 maj 2022

HÄÄÄÄÄÄRLIGT med häst!!!

WOW!!!

När jag kom till stallet i eftermiddag träffade jag Carola som berättade att hon och Litlamin nyss hade kommit tillbaka från en så´n härlig tur I SKOGEN! Från den högra skogsvägen bakom vägbommen hade hon fortsatt ut i terrängen och där visade det sig ha torkat upp tillräckligt för att man åter skulle kunna rida! Det känns som EVIGHETER sedan man senast kunde rida i skogen - någon gång i början av året innan det blev för djup snö och sedan den började smälta har det istället varit alldeles för blött... Så det kändes verkligen som ett självklart val att ge sig ut i terrängen i det härliga vädret (23 grader i skuggan!)

Och det skulle visa sig att inte bara jag saknat terrängen: Hamingja frustade och frustade och frustade! Större delen av tiden skrittade vi på hellånga tyglar medan hon fick välja väg - vilken kom att gå kors och tvärs mellan alla de nya "vägar" som skapats under vinterns avverkningar! När jag tillslut tyckte att det började vara dags att vända hemåt igen var jag därför inte säker på åt vilket håll som var hemåt... Det kändes som att vi under kryssandet hit och dit ändå hade rört oss i en vid båge åt höger och att Hamingja nu börjat röra sig i en riktning hemåt - men jag var LÅNGT ifrån säker om den saken...

Därför startade jag kartappen i mobilen och kunde då konstatera att min känsla stämde riktigt bra! Så jag lät Hamingja fortsätta att välja väg medan jag hade kartappen uppe och fascinerat följde hur oerhört väl min häst navigerade!!! Titt som tätt behövde hon vika av åt något håll för att ta sig förbi ett område med sämre terräng, men varje gång såg hon till att återvända till "spåret" så snart det gick! 

Så jag var tryggt förvissad om att hon skulle ta mig tillbaka till området runt Mariebäck, där jag skulle börja känna igen mig. Men blev ÄNNU mer imponerad att hon navigerade rakt på den lilla vändplanen från vilken vi tidigare hade ridit ut i terrängen - trots att vi nu kom från ett HELT annat håll och från ett område där vi aldrig ridit tidigare!!! Tänk att hästarna har en sådan MAGISK inbyggd GPS!!!

Inga kommentarer: