måndag 26 juli 2021

Magic monday!

Kan det bli vackrare?!!

Hamingja uppskattar verkligen att vi är igång med ridningen igen - minst lika mycket som jag gör! Med sommarvärmen tillbaka (SMHI har verkligen haft FULL koll på vilka veckor jag har semester och vilka jag jobbar denna sommar!!!) red jag tidigt förmiddag för att det skulle vara lite svalare i alla fall. Även idag var Hultet-vägen utgångspunkten, varifrån vi gjorde avstickare längs flera av de mysiga småvägarna ut på ängarna. 

Redan under uppvärmningen i tölt försökte jag ha henne tydligt mellan hand och skänkel - vilket ju numera t o m är sanktionerat av Atli - för att snabbare hitta till en OK takt. Själva Hultetvägen har endel ganska vasst grus, så när jag inte kunde rida ute på någon av gräskanterna höll vi oss till skritt för säkerhets skull. Men på den första "ängsvägen" hade vi perfekt underlag och all Hamingjas energi gav en riktigt härlig känsla i tölten!

Och ÄNNU mer energi blev det förstås när hon sedan fick galoppera! Vilket jag också tror var anledningen till att vi inte lyckades göra en enda fattning av höger galopp... För hon hade inte tid att invänta någon signal från mig utan skyndade sig att göra "en egen" galoppfattning när hon förstod vad som var på gång, och då favoriserade hon vänster galopp... Så jag bestämde mig för att helt enkelt se detta som ren konditionsträning, så får vi "tjata på" med mer högerfattningar någon dag när det är svalare ute! 

Efter detta var vi REJÄLT svettiga båda två och därför skrittade vi nästan hela vägen hem. Fast bara för att man är jättesvettig betyder det inte att man inte vill springa FORT visade Hamingja när jag tyckte att vi skulle varva ner i tölt med lång, låg form...! Mitt härliga energiknippe! 

Avslutningsvis ett tips om två SUPERBRA produkter som jag upplever är de allra mest effektiva medlen mot bitande insekter. När jag smörjer med något av dessa där huden är som tunnast (på magens undersida, juvret och insidan av bakbenen och ibland i öronen) får Hamingja knappt några bett! 

Inga kommentarer: