torsdag 8 juli 2021

"Before kurs" och "after ride"!

 
Hör man Sylvias röst blir det fina bilder!

Har varit lite i valet och kvalet om jag skulle rida även idag, eller om jag skulle låta Hamingja vila inför Atlikursen som drar igång i morgon. Men fram till igår hade hon ju vilat nästan en vecka p g a värmen och när jag idag vaknade tidigt och termometern bara visade 23 grader bestämde jag mig för ridning. Visserligen hann det sedan bli lite varmare än så innan jag satt i sadeln, men det fläktade rätt bra på ridbanan så det var definitivt uthärdligt. 

Och om jag oroade mig för att det skulle vara för jobbigt för Hamingja att träna i värmen så motbevisade hon det genom ett par kraftiga överreaktioner när jag petade lätt med pisken. Även om de inte var fullt så  så våldsamma som "förr i tiden".  Och numera går det betydligt fortare för oss att "hitta tillbaka igen".

Jag red inget långt pass - men vi hann med lite övningar i skritt resp tölt. Jag har också kommit in i vanan att rida microvolter runt uppsittningspallen enligt Ingebjörns instruktioner. Men efter att igår ha chockat mig själv genom att faktiskt komma ihåg att stretcha högerbogen efter ridpasset så kompenserade jag nu med att glömma det idag istället... Minnet är bra men kort...!!! :-O

När jag åkte från Mariebäck satsade jag på samma "after ride" som igår: bad i Trolltjärn - för varför ändra ett vinnande koncept??!! Till min förvåning var stranden helt tom när jag kom dit - värmen till trots! Men efter ett tag dök det upp ett par familjer också. Det var lika skönt i vattnet idag (24 grader) och det kändes som att jag aldrig skulle vilja sluta simma...! Men tillslut tog ändå hungern överhanden och jag åkte hem för att äta lunch. Nu laddar jag inför helgens Atlikurs!!! 

Inga kommentarer: