onsdag 21 juli 2021

Back in the saddle!!!

Nu är vi igång med ridningen igen!

Efter en dryg veckas "sommarlov" för Hamingja efter Atlikursen verkade hon minst lika glad som jag över att komma igång med ridningen igen! Hon kom mig till mötes i hagen och när jag suttit upp och vi skrittade iväg mot Hultet-vägen var det med rejält tryck i steget och MASSOR av frustningar! Och sedan hon fått "känna på" en sekvens i trav var det under resten av ridturen nästan omöjligt att få henne att skritta ö h t...! 

Jag förstod ju redan innan att Hamingja skulle vara rejält "taggad" och hade därför planerat att låta henne galoppera en hel del för att "bränna ur systemet". Men det kändes verkligen som att sitta på en kanonkula och jag vågade inte riktigt lita på att jag skulle ha någon broms om jag väl släppte iväg henne... så istället nyttjade jag energin till att rida sekvenser i tölt med mycket samling - medan det nästan rök ur öronen på henne - och jag fick göra "miljoner" halter och halvhalter för att försöka hålla nere tempot. 

Även mitt "sommarlov" är - i alla fall tillfälligt - över då jag jobbar igen denna vecka. Och jag måste säga att hittills har SMHI varit väldigt lyhörda för mina önskemål när det gäller sommarvädret: sol och värmerekord under mina två första semesterveckor och sedan svalt ridväder denna (jobb-)vecka! Det verkar dessutom bli varmare igen fr o m söndag och i alla fall en bit in i nästa vecka så uppenbarligen har meteorologerna koll på att jag då har semester igen! :-D

I morgon fyller Johan år så då får Hamingja en ledig dag, men på fredag hoppas jag det blir ridning igen - oj, så jag längtar!!!

Inga kommentarer: