lördag 15 september 2018

SNART ridkurs för Atli igen!!!

Idag har regnet verkligen VRÄKT ner i flera omgångar - faktiskt så mycket att ALLA hästarna stod inne i vindskydden när jag kom till Mariebäck! (Annars brukar dessa främst användas när det är som varmast och mest insekter på sommaren.)

Hamingja har fortsatt - oplanerad - vila eftersom hovslagaren inte har haft tid att komma ut och slå på en ny framsko... Nu har Sylvia stängt av så att hästarna "bara" går i vinterdelen av hagarna. Men i början av veckan, när Hamingja tappade skon, gick de fortfarande i den STORA sommarvarianten av hage, så chansen att hitta den skon igen bedömer jag som mikroskopisk... 

Det var i alla fall inte en helt ny sko, för när hon skoddes om nyligen kunde hovslagaren återanvända alla skorna från förra skoperioden. Sommarskorna brukar hon annars nöta upp under en skoperiod, men jag hade ju bara precis hunnit börja rida igen efter behandlingen av hennes bakknä - och då bara ridit på mjuka skogsvägar och stigar, så skorna hade inte hunnit nötas på några hårda grusvägar. 

Men redan på måndag dyker Atli upp för att hålla kurs med oss i fyra dagar - så nu börjar det VERKLIGEN vara dags att få en sko även på höger framhov! Idag gick jag igenom skor jag sparat sedan tidigare och där fanns några framskor som skulle passa hyfsat. Det var främst vinterskor med broddar i, vilket gör att de inte slits på samma sätt. Men på en av dem satt bara en brodd kvar och med hjälp av diverse verktyg, några knep jag lärt mig av Sylvia och lite 556-spray kunde jag tillslut avlägsna brodden. Och i kväll fick jag besked från Sylvia att hon kan slå på skon innan min första lektion för Atli ifall inte hovslagaren hinner. Vilken tur!!!

Inga kommentarer: