måndag 17 juni 2024

Gräset kan knappast bli grönare...!

Efter regnet här om natten är det så grönt att man nästan kan tro att bilden är manipulerad!

När jag kom till Mariebäck på förmiddagen gick hästarna och betade gräs, så jag ägnade 40 minuter åt att mocka i stonas gräshage innan jag tog in Hamingja. Hon hade förstås gärna fortsatt att mumsa gräs, men när hon kom in i det svala och insektsfria stallet såg hon ändå VÄLDIGT nöjd ut och ville "sova" med huvudet i min famn en jättelång stund! Mysigt tyckte matte också!!!

Idag varierade vi genom att ta till höger bakom vägbommen och fortsätta genom skogen till Torrbergsvägen - det var JÄTTELÄNGE sedan vi sist red ända dit!!! Inledde med att flytta för skänkeln längs dikeskanterna i skritt. I lilla backen upp till vändplanen blev det två vändor: först vänster och sedan höger galopp. Jag har haft lite problem att fatta höger galopp på slutet, men idag funkade det klockrent och Hamingja drog dessutom igång turbomotorerna så vi dundrade verkligen fram! Sedan var hon förstås flåsig i värmen, så det passade bra att skritta i terrängen genom skogen. 

Framme vid Torrbergsvägen blev det mer sidförande och övergångar till tölt - så härligt!!! Efter en stund vände vi och red samma väg tillbaka. Vid det här laget hade Hamingja hunnit bli ganska svettig, vilket verkade locka alla skogens bromsar så tillslut kändes det som att vi hade ett stort moln kring oss... Trots att jag sprayat henne med Autan innan ridturen, vilket jag tycker brukar ha bra effekt mot broms... Stackars Hamingja fick nästan panik ett tag och visade prov på lite spansk skritt när hon försökte bli av med en stor broms som satt på ena frambenet...! 

Tillbaka vid vändplanen försökte vi sedan springa ifrån svärmen på de sträckor som saknar vasst grus och successivt tunnades äntligen svärmen ut! När vi var tillbaka vid stallet hade vi ridit ungefär en timme och till min glädje hade jag även idag klarat mig ifrån muskelkramper - hoppas, HOPPAS att den trenden fortsätter!!!  

Inga kommentarer: