fredag 19 januari 2024

Rehab-planen säger:

Rehab-planen säger 1 timme ridning idag!

Och när både morgonens temperatur och vind var betydligt "snällare" än igår var jag verkligen inte svårmotiverad!!! Solen fick jag se också - alla rätt m a o!!! Efter uppvärmning i form av två galopper i "kyrkbacken" följde vi bilvägen mot Avan och jobbade vidare med högersluta i skritt. Jag tänkte att vi skulle ta en galopp till i första lilla uppförsbacken och det tänkte Hamingja också - till att börja med... men sedan var det något som fångade hennes uppmärksamhet och fick hennes huvud att åka upp som på en giraff... och som alla vet galopperar girafferna inget vidare... 

Vi återgick till samling i skritt och sedan detsamma i tölt. Idag tycker jag det gick lite lättare att hålla ett lågt tempo i tölten på hemvägen och när det inte går så fort är det lättare för mig att hinna agera i ett tidigare stadium; både att återskapa samlingen innan jag hunnit tappa ut den helt och att snabbt "lämna henne i fred" när hon svarar som jag vill. 

Ser i träningsappen att min puls som mest var på 138 under detta ridpass - vilket är mer "lagom" än gårdagens 146. I morgon blir det ingen ridning för då står lunchfodring på schemat och utöver det är det dags för veckans andra HIT ("high intensity training") 1+10+1+10 minuter. Over and out för idag!

Inga kommentarer: