fredag 26 maj 2023

ÄNTLIGEN!!!

...orkade jag åka en sväng till stallet!!!

Det är så FRUSTRERANDE att aldrig slippa smärtan och inte kunna sova...!!! Och nu känns det som att Försäkringskassan slagit undan benen på mig när de gett avslag på min begäran om omprövning av det tidigare beslutet att jag inte längre behöver vara sjukskriven till någon del trots att läkare, fysioterapeut och kurator intygar att jag fortfarande behöver det till 25 %... Nästa steg är att överklaga till Förvaltningsrätten... det gäller bara att orka göra det... att man behöver vara frisk för att orka vara sjuk är så sant som det är sagt...!

Men i eftermiddag orkade jag, efter en förmiddag med vila, alltså åka till Hamingja - mitt underbara livselixir!!! Och tillsammans fick vi en jättemysig skrittur på en dryg halvtimma till höger bakom vägbommen till stora vändplanen. Därifrån  hittade vi ganska torra skogsmaskinspår vi kunde följa en sväng in i skogen! Trots att det blåste ganska rejält var Hamingja oväntat lugn och det blev inte särskilt mycket studs och hopp, så jag vågade sitta kvar på hästryggen hela vägen in på gården trots att jag vid det laget var rejält yr. 

Nu efteråt har jag VÄLDIGT ont, f f a i nacken och höger axel och arm, men fysioterapeuten säger att jag behöver avstressande aktiviteter som kan sänka mina höga stressnivåer. För att på sikt få lindring av smärtan - och förhoppningsvis tillslut också få sova lite bättre. Och vad är väl mer välgörande än att sitta på hästryggen ute i skogen??!! 

I väntan på mindre smärta och därmed mindre dålig sömn testar jag sedan igår ytterligare höjd dos av min sömnmedicin. Med en högre dos sover jag längre stunder under natten/vaknar inte lika ofta men å andra sidan riskerar man "jetlag" dagen efter för att man fortfarande har medicin kvar i kroppen så det är hela tiden en avvägning. Detsamma gäller tidpunkten jag tar sömnmedicinen - tar jag den för tidigt så vaknar jag mitt i natten och kan inte somna om men tar jag den för sent är jag groggy dagen efter. Och det varierar dessutom över tid vad som är "för tidigt" resp "för sent". Men oftast har det varit kl 19 eller 19:30 jag behöver ta den och sedan ska jag inte köra bil, så det gäller att se till att jag är hemma vid den tiden. Det hade varit skönt att slippa alla mediciner - men det är verkligen tur att de finns! Och allra bästa medicinen är förstås den ni ser på bilden ovan!!!

Inga kommentarer: