fredag 22 april 2022

Efter påsk!

Throwback: Reykur och jag tävlar i Gällivare (2003?)

I söndags (påskdagen)kom vi hem igen efter ett jättetrevligt påskfirande i Umeå. Annandagen hade jag planerat att rida, men orken räckte inte till.... desto gladare blev jag ju när jag på tisdagen orkade BÅDE jobba och rida (med en hel del "doping" i form av Cola Zero visserligen, men ändå...!!!)

Med förhoppningen om en favorit i repris satsade jag även denna vecka på ridbanan. Där lyckades vi även denna gång tillslut enas om ett långsamt tempo i tölten, m h a massor av riktigt korta töltsekvenser så Hamingja aldrig hann dra iväg i tempo. Men tyvärr lyckades jag inte hitta fram till den trevliga bärigheten jag fick uppleva senast... 

Det är först idag jag lyckats uppbåda ork till att skriva i bloggen om förra veckans ridpass (hade bara noterat några korta stödord tidigare). Men när jag nu tillslut "kom till skott" fick jag en hel del ledtrådar till varför det gick sämre denna gång - viktiga detaljer som jag inte kom ihåg förrän jag nu skulle formulera mig mer utförligt. 

Än en gång har det visat sig vilken stor betydelse mitt bloggande har som träningsdagbok! Därför var det förstås synd att energin som som krävdes för skrivandet inte infann sig tidigare... men å andra sidan ÄNNU viktigare att inlägget tillslut blev skrivet trots allt! Så istället för att försöka formulera mig ytterligare om ridpasset i tisdags uppmanar jag mig att ännu en gång läsa det jag skrivit om förra onsdagen!

Den här helgen är Atli tillbaka i Mariebäck och precis som senast rider han Hamingja idag så får jag spara på krafterna till de kommande två dagarna. Vis av erfarenheten från kursen 18-20 mars kommer jag dessutom att bara rida en privatlektion per dag lördag och söndag istället för två lektioner resp dag. För när jag har för ont och försöker pressa mig själv till något jag egentligen inte orkar så blir jag så OERHÖRT spänd i kroppen... och senast var det så VÄLDIGT tydligt hur negativt detta påverkar Hamingja. Så nu ska jag för andra gången denna vecka försöka vara TRÅKIGT förståndig!!!

Inga kommentarer: