torsdag 3 mars 2022

Mera buffé

Mera buffé!!!

Kunde sluta lite tidigare från jobbet idag för att åka och rida medan jag fortfarande hade lite ork kvar. Och ridpassets upplägg blev i princip en repris av tisdagen. Inledde på ridbanan och min HÄRLIGT arbetsvilliga häst skyndade verkligen dit även idag!!! Precis som i tisdags började jag med att stämma av att jag kunde hålla koll på högerbogen m h a höger skänkel (om jag tänker "knä" blir det bäst) i skritt. Gjorde sedan detsamma i tölt där jag m h a halvhalter med sätet försökte hålla ett microtempo. Vikten bakåt och "lätta i stigbyglarna". 

Vid flera tillfällen försökte Hamingja sig på att bita tag i bettet på höger sida, köra ut högerbogen och försöka dra iväg. Men varje gång lyckades jag faktiskt låta bli att "fastna" i högertygeln utan bibehålla en fjädrande hand och istället återta kontrollen m h a högerskänkeln! Var VÄLDIGT nöjd över det!!!

När jag sedan skulle rida ner till bilvägen för att fortsätta töltträningen där ville Hamingja precis som igår "dra åt handbromsen" när vi närmade oss passagen över bäcken. Men idag nyttjade jag knepet att flytta undan för högerskänkeln med passivitet som belöning när hon längde halsen och på det sättet tog vi oss över bäcken på ett ganska odramatiskt sätt!

Längs vägen mot Alviksträsk fortsatte jag sedan att försöka rida långsam tölt med längd på halsen UTAN att Hamingja blev för djup i formen och MASSOR av halvhalter med sätet (inkl mycket knän!!!) för att hålla nere tempot utan att hon "tappade bakdelen". Och högersluta för att få en aktiv överlinje. Inte heller idag red jag ända till "världens ände-korsningen" utan vände hemåt i början på sista raksträckan. 

Nu blir det ett antal vilodagar för Hamingja när vi åker till Umeå för att träffa föräldrar och svärföräldrar!

Inga kommentarer: