söndag 13 mars 2022

Matte gör (svag) comeback

 
"DET VAR PÅ TIDEN!!!"

...tyckte Hamingja när matte kom till stallet idag efter att först ha varit i Umeå förra helgen och därefter ägnat sig åt att ha bihåleinflammation...! (DON´T try this at home...!!!) Men efter morgonfodringen av hästarna visade det sig inte finnas så mycket ork kvar, men jag tänkte att vi kunde skritta en sväng i alla fall. Hamingja var jätteivrig när vi red iväg från gården och tog sig an uppgiften med den vänstra vägen bakom bommen med STOR entusiasm! 

Skoterspåret som går där höll inte att rida på, men på sidan om detta fanns till en börja med spår där någon ridit och dessa gick bra att följa. Men när dessa spår tog slut blev det betydligt besvärligare underlag så när jag bestämde mig för att vända tillbaka hemåt var Hamingja inte allt för ovillig. Fast det skulle visa sig att det inte alls var hem hon hade tänkt sig... För när vi närmade oss korsningen gjorde hon flera försök att få gå in längs den högra vägen istället! Och när vi passerat den stannade hon sedan tre gånger och försökte vänta tillbaka..!

Det återstående alternativet: att försöka skritta längs bilvägen på en Hamingja som bubblade av energi, vilket brukar trigga hennes livliga fantasi extra mycket, kändes inte som någon lämplig utmaning för en trött matte med dåligt tålamod... Så Hamingja fick stå ut med att dagens ridpass inte blev mycket mer än 15 minuter. Nu gäller det bara att matte hinner komma i form inför Atlikursen nästa helg - årets första!!!

Inga kommentarer: