onsdag 23 mars 2022

Atlikurs dag 3

Söndagen bjöd på ännu en dag med FANTASTISKT vårvinterväder!!! 

Men tyvärr protesterade min kropp ÄNNU mer än igår, så jag blev ÄNNU mer spänd i ridningen... Atli konstaterade att det märks stor skillnad på min ridning, beroende på hur jag mår i kroppen. Men han sa samtidigt att även om jag var spänd och stel idag och Hamingja förstås kände av det så var det inte på en nivå som skadade henne på något vis. "För hennes del är det helt OK att du rider på den här nivån just nu. Men jag vet ju att DINA ambitioner är större än så, att du vill utvecklas vidare och det vill jag hjälpa dig med - när din kropp klarar det." Och det var ju skönt att höra!!!

Vi kom fram till att när jag har sådana här dagar så är det egentligen ännu viktigare att värma upp mig själv ordentligt än att värma upp Hamingja! Och egentligen är det ju samma princip för både människa och häst: att röra på stela muskler för att hjälpa dem att slappna av. Något jag behöver påminna mig själv om hela tiden under ridpasset. (Som så mycket annat var det ju inte första gången Atli tipsade om detta - och vem vet, en vacker dag kanske jag t o m kommer ihåg att göra som han säger??!!) 

Utöver mina ridlektioner hade jag även lunchfodringen idag. Då fick jag hjälp av några vänliga vänner - det var självklart MYCKET uppskattat! Tyvärr följdes kursen sedan av två sjukdagar i sängläge, men idag har jag orkat jobba igen så nu är det ett visst hopp om livet igen! I vanliga fall brukar jag vilja rida ett pass så nära som möjligt inpå kursen för att repetera. Men denna gång får nog Hamingja ledigt ända till på fredag - utifrån devisen hellre kvalitet än kvantitet.

Inga kommentarer: