lördag 1 januari 2022

Gott Nytt År och GRATTIS!!!

Två nyårskarameller: Hamingja från Mariebäck och Lisa-Gréta från Grönåker

Enligt traditionen har alla hästar födelsedag den 1:a januari och Hamingja blir därmed 15 år idag! Det är dessutom min syster Kristinas födelsedag och även vår "bonusfarmor" Adele var född denna dag. Många anledningar att fira med en ridtur m a o!!!

När vi rider ut från gården vill Hamingja alltid gå bort mot kyrkan, antagligen för att hon tycker det är så roligt när vi galopperar uppför "kyrkbacken". Och idag valde jag för första gången på länge att rida den vägen för jag ville kolla hur underlaget var, om det verkade passa för galoppintervaller. Men det var kört med skoter som gjort att det just nu var "mitt emellan-underlag" som ibland bar och ibland inte... det skulle nog behövas lite töväder för att bli bättre.

Sedan vi gjort denna rekognoscering fortsatte vi längs bilvägen bort till världens ände-korsningen. Jag tyckte det var ganska behagligt väder, men det visade sig bero på att jag red åt "fel håll" - d v s med vinden i ryggen... och när vi vände hemåt igen gjorde den isande vinden att det blev KALLT i ansiktet...! :-O 

Det blev ingen lång ridtur idag, för jag skulle lunchfodra sedan och behövde spara lite krafter till det också. Då skulle jag också inviga de nya eluppvärmda handskar som jultomten kom med på julafton. Jag tycker det är så svårt att hålla sig varm om händerna just när man fodrar... Högafflarna står ju ute vid resp höbal/hage och även om alla utom en har träskaft så är de iskalla och den kylan tränger igenom alla varianter handskar som jag testat hittills... 

Förväntningarna var därmed HÖGA när jag nu för första gången skulle testa dessa men tyvärr blev det ett riktigt antiklimax när jag inte lyckades starta värmen... de fick därför följa med hem igen, men nu verkar jag ha hittat vad som blivit fel så nu hoppas jag de ska funka nästa gång jag ska fodra hästarna!

Inga kommentarer: