fredag 7 januari 2022

Fredagsfeeling!

Idag hade snöandet tagit paus, solen tittade fram och det var FANTASTISKT vackert med all den kalla, fluffiga snön på marken och i träden! Visserligen hann jag inte rida medan solen fortfarande var synlig, men det var fortfarande ljust! Minus 15 är ju i sig ganska hanterbart, men även idag blåste det väldigt kallt så det fick bli en favorit i repris för att hålla oss så mycket i lä som möjligt: vänstra skogsvägen (med ett antal galoppfattningar - med höger axel bakåt) och sedan skritt och trav längs Hamingjas favoritstig. 

I foderrummet låg katterna och värmde sig ovanför elementet. Igår förvånade Melker (Han Som Bestämmer) genom att låta "småglinen" ha hela hyllan över elementet för sig själva medan han låg ovanpå en hink vid kattluckan. Även idag fick ju faktiskt "småglinen" ligga på hyllan, men det är ju en ganska tydlig markering av rangordningen att Melker tar halva hyllan medan Curre och Clara fick klämma ihop sig på den andra halvan...!

Prognosen för i morgon säger -19 grader i princip hela dagen och jag tänker att dagsformen får avgöra om det blir stall och ridning eller inte. På söndag ska det bli ännu kallare och då ska jag lunchfodra - det blir ett perfekt tillfälle att testa vad elhandskarna som jag fick av tomten går för! 

Inga kommentarer: