lördag 29 januari 2022

"Plattan i mattan!!!"

 
...när Hamingja får "bränna ur systemet"!!!

Igår blev det ju VÄLDIGT tydligt att fröken behövde få göra av med MASSOR av överskottsenergi...! Så idag hade jag bestämt mig för att försöka ta tag i detta m h a galoppintervaller i "kyrkbacken" eftersom det nog inte skulle vara så väldigt ansträngande för mig. Men jag började med att rida vanliga vägen ner till bilvägen och när Hamingja även idag hade sitt fokus på att spana efter monster testade jag Atliknepet  "att sätta henne i arbete". Denna gång genom att flytta undan för skänkeln för att sedan belöna med passivitet så snart hon började sänka halsen. Och tillslut hade hon slappnat av så mycket att hon med hellånga tyglar faktiskt skrittade med nosen nere vid backen - SEGER!!!

När hon sedan fick galoppera drog hon igång på ALLA cylindrar och jag hann undra om underlaget som kändes stabilt när vi skrittade igår verkligen skulle hålla för den här kraften...?! Men det gjorde den som tur var! Jag hann också undra mer än en gång om jag verkligen skulle kunna få stopp på henne innan 90-graderskurvan uppe vid kyrkan...?!? Men det lyckades faktiskt varje gång!

För att återfå något som i alla fall liknade kontroll behövde jag under varje gallopintervall göra några riktigt tydliga förhållningar "med hela kroppen" och till min glädje upptäckte jag att jag faktiskt kunde göra det även i vänster galopp UTAN att göra Hamingja spänd så att hon tappade galoppen! Jag har ofta undrat om det är mer framåtbjudning som skulle behövas för att lösa det problemet... och  kanske hade jag svaret här??!!

Glädjande var också att när jag hade känslan av att luta mig bakåt samtidigt som jag vred överkroppen utåt som galoppfattning så var vi HELT eniga om vilken galopp som gällde! Efter tre intervaller i vardera galoppen kändes det som att jag fått tillräckligt mycket ansträngning för idag - och Hamingja hade ju i alla fall fått "rasa av sig" endel. Men det är nog en bra idé att köra favorit i repris i morgon! Och jag håller tummarna för att vänstergaloppen fortfarande kommer att vara "reglerbar" då!

Inga kommentarer: