söndag 26 september 2021

Solig söndag!!!

När man ridit så det ryker!

Idag visade sig hösten verkligen från sin allra bästa sida - med en strålande sol som efter en natt med enstaka minusgrad snabbt värmde upp luften så att termometern gick över +10 gradersstrecket! Men det är förstås inte bara ryttare som uppskattar fint höstväder... när jag körde till stallet såg jag att de satt ut skylten "Jakt pågår!" där man svänger från Seletvägen in på Mariebäcksvägen. Därför vågade jag inte  rida längs någon av skogsvägarna utan det fick bli uppvärmning i galopp uppför "kyrkbacken" (4 vändor) och sedan ett pass med töltträning på ridbanan.

Jag har ju alla instruktionerna från Atli att träna vidare på och försöka "nöta in" och efter våra galopper i backe var Hamingja både lösgjord och hade fått igång aktiviteten i bakbenen så utgångsläget var ju bra! Det brukar ha fungerat bäst med tölten i höger varv, då jag m h a högersluta kunnat skapa och bibehålla längden på halsen och bärigheten. Men idag var det faktiskt vänstersluta i vänster varv som gav bäst resultat! 

Hamingja blev VÄLDIGT svettig i värmen - det börjar nog vara dags för en höstklippning av hennes hals för hon har hunnit sätta riktigt mycket päls redan... Nu fick det bli en rejäl dusch och när hon stått och ångat av en stund smorde och sprayade jag mot knotten, som tyvärr också uppskattade det varma vädret...


Inga kommentarer: