måndag 29 oktober 2018

Vinterdäcken/-skorna på!

Hamingja kan i alla fall SE farlig ut!

Hamingja ska få vila några dagar efter helgens kurs då hon var så DUKTIG! Men i kväll var jag ändå i stallet för att hovslagaren skulle fixa vinterskor och broddar. Vi hade ju tur i helgen att det inte var halt på ridbanan så hon klarade sig riktigt bra trots blankslitna sommarskor. Men efter i kväll är hon alltså redo för vinter på riktigt! 

Medan Hamingja skoddes hann jag och hovslagaren prata en hel del - och som alltid kom vi tillslut in på min kära Lára. Hon var verkligen en DRÖM som ridhäst - men i hanteringen från marken ganska speciell... Hon ÄLSKADE verkligen att bli riden - men om hon hade haft flera vilodagar så att hon var EXTRA "ridsugen" gav det sig ofta uttryck i att hon gjorde allt för att man INTE skulle kunna ta sig upp i sadeln... Men om jag röt till riktigt högt: "SKÄRP DIG!!!" - stod hon som ett ljus! Och så snart man landat i sadeln var det ALLTID ivrigt spetsade öron!

Hon tyckte också om att ge hovslagaren ett tjuvnyp i baken - för att sedan stå blick stilla och blunda i väntan på att han skulle smälla till henne. Sedan stod hon snällt igen en stund, men snart såg man att hon började kasta blickar mot hovslagarens bakdel igen som att hon funderade: "Biter jag igen så smäller han till mig en gång till...är det värt det? JA DET ÄR DET!!!" och så nafsade hon honom en gång till för att sedan åter stå stilla och blunda i väntan på smällen!  

Vissa dagar när jag tagit in henne i stallet för att förbereda för ridning så kunde hon också vara riktigt stökig ända till dess jag höjde rösten ordentligt  - sedan stod hon som ett ljus! Man fick verkligen uppfattningen att hon GILLADE att provocera fram en reaktion - från mig, eller från hovslagaren!

Hamingja har också temperament - men det visar sig främst i ridningen, När man ber henne att verkligen ta i kan det nästan börja ryka ur öronen på henne! Inte helt lätt att hantera... men lyckas man få den energin med sig istället för mot sig så är det en fantastisk känsla!!! Men bita hovslagaren (eller någon annan människa) skulle hon ALDRIG göra!

I morgon blir det också vilodag för henne. Då ska jag till en däckfirma efter jobbet med Johans bil så att de kan byta till vinterdäck på den. Lite samma tema som i kväll skulle man kunna säga!

Inga kommentarer: