tisdag 5 juni 2018

När det blåser "en aning"...!!!

10-11 m/s är en hel del ÄVEN i Luleå...!!! :-O

Men allt är ju relativt... jämfört med vindarna på Island är de senaste dygnens blåst förståss INGENTING! Eftersom ön i stort sett saknar träd kan ju asfalten blåsa av vägarna t o m...! Jag minns också när vi bodde i Kiruna och en kompis från Island gav sig ut för att promenera mitt i en riktigt våldsam snöstorm. "Äntligen är det inte så kvavt!!!" tyckte han...! Och kanske har våra hästar tänkt något liknande under det senaste dagarna? I alla fall de som är födda på Island - Hamingja är ju dock svenskfödd så hon har väl bara hört de andra berätta om vädret på "hemön"...!

Totalt insektsfritt var det i alla fall när Hamingja och jag gav oss ut för dagens ridpass! Eftersom jag vill ta det lugnt till dess massör-Thomas hunnit titta på henne blev det en favorit i repris, nämligen en sväng längs den vänstra skogsvägen upp till vändplanen. Och då främst i skritt. Fast idag travade vi lite också - för där märks ju inte någon ojämnhet alls hos henne. Först tyckte hon dock att vi borde passa på att galoppera istället, men när jag envisades med trav så kunde vi ändå enas om det. Och lilla fröken travade verkligen "för kung och fosterland": med rejält tryck i bakbenen och låååång trevlig överlinje!

Uppe på vändplanen blev det lite voltarbete i skritt där hon fick korsa över med inner bak i båda varven. Detta verkade inte heller ge något obehag utan hon längde halsen och frustade så belåtet! Under vägen tillbaka red vi också några sekvenser samlad skritt och inte heller där visade hon några tecken på obehag utan kunde slappna av i samlingen. En riktigt härlig tisdagsförmiddag m a o! Men nu är det dags att göra sig i ordning för att åka till jobbet!

1 kommentar:

emma sa...

åh vilket fint pannband