lördag 28 juli 2012

Aggressive shopping!



Idag har Johan och jag verkligen inte legat på latsidan, bara för att det är lördag... vi har tvärt om ägnat oss åt "aggressive shopping" på IKEA i Haparanda. Vi gav oss iväg så tidigt att vi var på plats redan innan de öppnade kl 10. Johan åkte med bilen till en däckfirma där de skulle montera nya däck - många tusenlappar billigare än vad det hade varit att göra det i Luleå. Och sedan sammanstrålade vi på IKEA - där vi verkligen tillbringade en heldag... klockan var nästan 17 när vi tillslut stapplade ut igen... med ett en meter långt kvitto (och ett kreditkort som var minst lika utmattat som vi.) Med uppbringande av mina (och kreditkortets) sista krafter gick jag in på Iittalas outlet och köpte en assiett som den ni ser på bilden ovan (muggen hade jag redan - den fick jag av Johan i julklapp.)

Huvudsyftet med Haparandabesöket (förutom att köpa nya däck till Johans bil) var att köpa en ny soffa. Vårt lilla hus rymmer tyvärr inget gästrum, vilket vi gärna hade velat ha. Men de senaste månaderna har vi insett att ett alternativ till att bygga ut huset vore att byta ut vår nuvarande soffa till en bäddsoffa. (Mycket billigare - och dessutom betydligt mindre byråkrati... När vi ville bygga garaget tog det två år att få bygglov i o m att vi bor inom Världsarvet.)


Första timmarna på IKEA ägnade vi därför åt att noga gå igenom bäddsoffevarianten av Ektorp (se bild ovan), titta på olika klädslar, olika madrassvarianter o s v. När vi tillslut bestämt oss och reserverat en soffa + två fåtöljer i samma serie (det finns tre olika varianter av dem så där blev det också endel funderande) var det dags för lunch. Efter lunchen blev det endel följdinvesteringar - och strax innan vi var framme vid kassan fick vi se ytterligare en Ektorpsoffa - med klädseln ovan - och efter ytterligare fundering bestämde vi oss för att byta till denna.



Men i o m att soffan har avtagbar klädsel köpte vi även en härligt röd att variera med!

IKEA i Haparanda Tornio har ett mycket förmånligt hemkörningserbjudande via Bussgods - så vi fick skicka soffan (tre STORA kollin), fåtöljerna m m med dem för bara 700 kr. (Om vi istället beställt via IKEAS hemsida hade frakten kostat över 2000 kr!) Fast det tog nästan en timme från det att vi gått genom kassan till dess vi först fått hämta ut soffa och fåtöljer på varuutlämningen och sedan istället lämnat in dem till hemkörningen.

När vi tillslut var hemma igen hade vi nästan varit borta i 12 timmar... så i kväll blir det inte så mycket mer än blogguppdatering och SPA-bad. I morgon, söndag jobbar Johan. (Han jobbar må-fre + antingen lö el sö hela första månaden efter semestern...) Planen är att även Lára ska jobba i morgon. Hon fick förlängd semester fredag och lördag (alltså totalt 8 dagar) men nu är ridabstinensen allt för svår att motstå. Och jag vet ingen så arbetsvillig häst som Lára, så jag tror hon blir lika nöjd som jag ifall vi rider i morgon! 

Inga kommentarer: