söndag 7 november 2010

Bloggtystnaden är över

...för denna gång - nu är jag hemma igen efter en vecka i varma och soliga Egypten, närmare bestämt El Sukhna. En liten ort i närheten av Suez vilken vi valt med omsorg - då namnet betyder het/ångande källa. Hade Reykur varit från Egypten är det alltså vad han hetat istället! Fast det var inte riktigt bara p g a namnet vi åkte dit, utan viss betydelse hade även närheten till Kairo med pyramiderna i Giza och Egyptiska muséet. Så under detta vårt tredje besök i Egypten har vi nu äntligen sett pyramiderna! Även muséet var en riktig upplevelse, med Tutanchamons dödsmask i 11 kg rent guld som självklar höjdpunkt! Enligt uppgift världens enskilt värdefullaste föremål - och ännu vackrare i verkligheten än på bild!

Vi flög hem från Kairo i går kväll, kom till Arlanda kl 23.30 och fick därför sova över en natt där - som det oftast blir... I samband med hemresan blev jag rejält förkyld och när vi landade på Arlanda i går kväll blev jag påmind om att det INTE är trevligt att flyga med vätska i innerörat...!!! Dagens flygresa hem till Luleå blev inte trevligare... och fortfarande har jag rejält lock för båda öronen så jag hör inte så mycket...

Har varit i stallet i kväll för att hälsa på Feykir och kvällsfodra. Konstaterade att han och jag har samma problem just nu: ingen av oss har några vinterskor... I mitt fall är det förhoppningsvis lättare att åtgärda - jag har mina hos skomakaren. Så bara jag lyckas ta mig dit och hämta ut dem är ju problemet löst. (Luleås enda skomakare har minst sagt knepiga öppettider: vardagar 9-13... jag vidhåller att det alltid är bra med konkurrens!!!) I Feykirs fall är det värre, då vår hovslagare har revbensfrakturer... Idag hör jag så dåligt att jag inte velat ringa - men i morgon hoppas jag det är bättre så då är det hög tid att ta tag i det problemet! Är han möjligen på bättringsvägen (vilket knappast är troligt) eller vilken annan hovslagare kan tänka sig att ta på sig "extrakunder"... Eftersom hovslagarbristen är STOR i hela landet och alla just nu är extra uppbokade eftersom alla deras kunder behöver få vinterskor på sina hästar så känns ju inte läget så ljust direkt...Håll tummarna för att Feykir snart får vinterskor - matte klarar sig väl alltid på något sätt även utan.

Inga kommentarer: